Home

Uitleg internetradio

Uitleg internetradio


Internet Broadcast Stream voor Radio 501

Radio501 maakt gebruik van een internet broadcast stream.
Je kunt dan luisteren via de website of met externe players zoals Winamp, Realplayer, Windows Mediaplayer etc. 
De url die gebruikt moet worden kun je hieronder vinden. Ga met je muis over het ikoon en lees wat je moet doen.Je kunt ook gebruik maken van “Luister/Kijk” (zie navigatiebalk) of “Luister Live” op onze website.
Luisteren / kijken  naar Radio501 kan op de volgende manieren:

Luisteren wpec530f8a Kijken wp1d5822c0 chat_web


Externe players

   WINAMP

   VLC
  WINDOWS MEDIA PLAYER
  REAL PLAYER
  QUICKTIME
   (FIREWALL) WINAMP
  (FIREWALL) WINDOWS MEDIA PLAYER

iPHONE

 
Mobiel luisteren

Wil je via je mobiele telefoon of tablet luisteren naar Radio 501? Met sommige toestellen (b.v. Iphone, Ipad) kan dit gewoon via de website. Mocht dit niet werken, installeer dan de app van TuneIn FM op je telefoon of tablet. TuneIn FM is de meest gebruikte applicatie op mobiele telefoons en tablets. Hiermee kun je heel makkelijk naar Radio501 luisteren. Surf voor meer informatie met de browser op je mobiele telefoon of tablet naar Tunin.fm. Of installeer de app via de Appstore of Playstore.

Hier vind je Radio501 Via Tunein FM.
Luisteren via stereo installatie

Er zijn al veel nieuwe stereoversterkers/tuners die gebruik maken van internet radio. Deze apparaten worden aangesloten op je thuisnetwerk met een kabel of via wifi en daardoor hebben zij de mogelijkheid om Radio501 te ontvangen. De meeste apparaten maken gebruik van Tune-In of van  Vtuner. Kijk in de gebruiksaanwijzing hoe je de zenders, in ons geval Radio 501, kunt opzoeken.

Met Winamp kun je ook naar Radio501 via Vtuner luisteren. Download daarvoor het m3u bestand: http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/func/dynampls.asp?link=1&id=78641  en speelt deze daarna af met Winamp.

 
Internetradio aanschaffen?

Heb je er al eens over nagedacht om een internetradio aan te schaffen? Dat maakt het luisteren naar internetradiozenders helemaal eenvoudig. Dit apparaat werkt bijna hetzelfde als een gewone radio en kun je aansluiten op je geluidsinstallatie. Meer informatie over het kopen van een internetradio kun je vinden op http://www.beslist.nl/products/r/internetradio/

 
Storing?

Als je via de website luistert adviseren we om beide streams te proberen. We hebben ervaren dat het per pagina en browser kan verschillen welke stream werkt. Dit komt omdat elke browser andere specificaties eist. Zo ondersteunt Internet Explorer alleen het mp3 audioformaat en Firefox weer alleen het ogg audioformaat. Google Chrome ondersteunt beide audioformaten. We zijn aan het onderzoeken of we ook het ogg audioformaat kunnen gaan aanbieden zodat de player op de website tevens in Firefox werkt. Voorlopig is dit nog niet het geval. Wel kun je ons beluisteren in een andere browser of via een mediaplayer op je computer.

Naast radio luisteren kun je tijdens de live uitzendingen van Radio 501 ook radio kijken via de webcams die in de studio hangen. Van enkele bezoekers aan de website hebben we het bericht gekregen dat ze het beeld van de webcams niet op hun computer doorkrijgen. Onderstaand een aantal oplossingen hiervoor.

Internet Explorer:

Klik op de popup om de plugin voor Windows Mediaplayer te downloaden. Installeer de plugin maar laat de plugin de installatie repareren. Hierdoor krijgt de mediaplayer de nieuwste update. Hiermee moeten de problemen opgelost zijn.

Wat ook wil helpen is het starten van Windows Mediaplayer zodat deze kan bijwerken naar de nieuwste versie.

Firefox/Google Chrome:
Download de plugin voor Windows Mediaplayer: http://www.interoperabilitybridges.com/windows-media-player-firefox-plugin-download\”

Installeer de plugin maar laat de plugin de installatie repareren. Hierdoor krijgt de mediaplayer de nieuwste update. Hiermee moeten de problemen opgelost zijn.

 

 

Radio501 Serious Internet Radio - How to listen to internet radio stream Radio501 (hoe luisteren naar internet radiostream)

 

Luisteren naar Radio 501 kan op de volgende manieren:
(Tune in)
https://www.radio501.nl/501player.html
.
or with TuneIn app or website
http://tunein.com/radio/Radio-501-s151459/
.
and also with vTuner, search for Radio 501 – http://vtuner.com/setup…/…/asp/BrowseStations/Searchform.asp
.