Home

Rogier van Diesfeldt

Bestuurslid; Host: Radio501 Blues on Sunday ; 501-Truckers Podcast


Rogier van Diesfeldt


rogierBEKNOPTE LEVENSLOOP


Geboren en getogen in Hoorn. Tot 1974 geluisterd naar Zeepiraten Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Caroline. In 1974 gestart met radio maken voor Radio Goldfinger. De programma’s gingen als ‘ingeblikte programma’s’ rond in de vrienden- en kennissenkring. In 1977 gestart bij Radio POWER (Progressieve Onafhankelijke Westfriese Elementaire Radio). In 1979 gestart met radiomaken voor de HOS. In de jaren 80 fuseren Radio Goldfinger en de HOS. Van april 2007 t/m januari 2009 programma’s gemaakt en programmacoördinatie gedaan voor WFG-Radio. In 2009 gestart bij Radio 501.

 
BIJ RADIO 501

Manager/Coördinator/Opleidingen/Presentator/Programmamaker.

 
BUITEN RADIO 501

Radio maken voor HOS-Radio Goldfinger en voor Skyfinger Radio. Het organiseren van Roadshows en Radiodagen. Het bedenken van (radio)programmaconcepten.

 
WAT HEB JE MET WELKE MUZIEK?

Voorkeur gaat uit naar Classic Rock, Blues, Pop, Jazz. Natuurlijk zijn er nog veel meer muziekstromingen die ik nauwlettend volg. Je weet maar nooit wat voor moois er nog allemaal langs komt.

 
WAT HEB JE MET RADIO MAKEN?

Radio maken? Het schijnt een dwangmatig iets te zijn, lijkt wel. Radiomaken is een van de leukste werkzaamheden die ik ken.

 
TOP 5 ALBUMS

In willekeurige volgorde:

  1. The Beatles – Rubber Soul.

  2. John Mayall – Jazz Blues Fushion.

  3. Pink Floyd – Dark Side of The Moon.

  4. Crosby, Stills, Nash & Young – Deja Vu.

  5. Paul McCartney – Ram On.


 

Rogier van Diesfeldt, / /