Home

Joop Sterk

Redactie: Nashville Radio. Iedere zondag van 16:00-18:00u


Joop Sterk


Joop is uit 1968 en werd geboren in een muzikale familie, moeder speelde mandoline en vader Eufonium (soort tuba).
Ondanks dat hij een tijdje trompet heeft gespeeld, kwam toch steeds meer de interesse voor de audioapparatuur van zijn vader
op de voorgrond: knippen en plakken op de Revox bandrecorder.
Al snel werd met behulp van een microfoon de eerste radioprogrammaatjes in elkaar geprutst.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw kwam hij in contact met de toen populaire 27mc zendbakkies.
Deze interesse, samen met de interesse voor de audioelectronica zorgde er snel voor dat er ook een FM-zendertje werd gebouwd.
De eerste “echte” radioshow werd gemaakt op Radio Startrek en de hele buurt kom meeluisteren.

Na diverse Piratenstations en later lokale omroepen wordt het even wat rustiger rondom zijn radiowerk en wordt Joop P.A -technicus.
Hij doet jarenlang het geluid voor veel artiesten en bands door de hele Benelux, dus nog steeds lekker met muziek bezig.

Na jaren van “radiostilte” wordt het vlammetje weer aangewakkerd na opnieuw contact te hebben gehad met een oud radiocollega.
Zij bouwen met afgedankte en door hun zelf opgeknapte studioapparatuur een studio en beginnen op internet weer radioprogramma’s te maken.
Intussen wordt er ook voor andere radiostations wat spullen opgeknapt en zelfs complete studio’s gebouwd.
Dus het radiovirus is weer goed op gang. Het enige wat mist is af en toe weer een echt radiosignaal door de ether te sturen.
Illegaal is geen optie meer, dus na wat studie wordt een licentie gehaald als zendamateur zodat (al zijn het geen radioshows) er toch weer wat door de ether gaat.

Joop Sterk, /