Home

Johannes Marinus Van Den Bergh

Host: Johan Uit Uw Radio - Iedere werkdag van 11:00-12:00u


Johannes Marinus Van Den Bergh


Johan presenteert iedere werkdag van 11:00-12:00u het programma Johan Uit Uw Radio.

De geschiedenis van Johan uit uw radio

Het zal ergens in 1978 zijn geweest dat ik in aanraking kwam met communicatie door de lucht oftewel de 27mc, in het begin nog op am maar toen het in 1980 legaal werd natuurlijk meteen een licentie gekocht en een 22 kanalen bak aangeschaft.

Moeder blij, want pa en zoon zaten hele nachten op de zolder en zij had de rust in huis.

Nadat in het dorp, waar we toentertijd woonden, een heuse radiopiraat kwam [Radio Horizon] werd ik weer getroffen door dit radiovirus en al snel was de eerste echte radiozender On-Air met een Stentor met een 20watt eindtrap op een ingekorte scannerantenne .

Tot 1986 hebben we dit vol gehouden maar toen werd het de tijd van de zündapp en de meiden .

Na wat omzwervingen in de stad Nijmegen bij diverse radiostations heb ik lang niets gedaan tot mijn neef [de lap] me belde en meedeelde: Ik ga een radio station beginnen. Dus ik riep meteen: ik doe mee! En dit werd uiteindelijk Radio Palee.

Toen dit avontuur na 6 jaar stopte ben ik me gaan toeleggen op het verzorgen van geluid voor live-acts.

Na mijn verhuizing van Oijen naar Amsterdam kwam ik in contact met een Surinaams radio station: Radio Mart.
Ik heb daar 3 jaar de technische zaken geregeld, maar omdat ik vaak bij Salto riep wat een puinhoop het daar wel niet was, werd ik op een dag uitgenodigd en kreeg ik zelf een aantal uren op Radio Salto. Daarna begon het pas echt, omdat ik zelf niets had, geen studio, geen spullen, geen naam, niets.

Omdat ik al in contact stond met Ben Bode stuurde hij mij het Paradijs-pakket en onder die naam ben ik weer begonnen met radio.

In die tijd zochten ze ook dj`s op Seabreeze am. Ik had een demo naar hen opgestuurd, maar werd geweigerd omdat het niet paste op hun station.

Maar Johan was slimmer, dus ik nam de programma`s van hun zogenaamde programmaleider ook op in de programmering van Radio Paradijs, zodat hij niet meer om me heen kon.

Ik zou invallen voor een Dj op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur  en ik belde meteen Ben Bode en vroeg hoe kunnen we het zo regelen dat ze een hekel aan me gaan krijgen, Ben zei veel vloeken en seks erin,

En zo werd Johan uit uw Radio geboren en ze vonden het leuk, want het was vernieuwend, niks onthullend en terwijl ik hen in de zeik nam op hun eigen zender, vroegen ze nog een plaatje aan ook .

 

Johannes Marinus Van Den Bergh, /