Home

Gert-Jan Brugman

Host: Tussen Jong en Oud


gert-jan persfoto maart 2017

Gert-Jan Brugman


Nieuw op Radio 501: Gert-Jan Brugman! Je hoort hem elke twee weken op donderdagavond tussen 18:00 en 20:00, met zijn programma ‘Tussen Jong en Oud’.

Elke twee weken leidt Gert-Jan Brugman je muzikaal door je donderdagavond, met zijn programma ‘Tussen Jong en Oud’. Zijn doel? Een brug leggen tussen de nieuwe en oude generatie, op muzikaal gebied. Je hoort Gert-Jan om de week op donderdagavond tussen 18:00 en 20:00, op Radio 501.
BEKNOPTE LEVENSLOOP

Gert-Jan Brugman komt in oktober 1960 ter wereld in Amsterdam. Als hij in een kindertehuis kennis maakt met jufs plaatjes van The Beatles en The BeeGees, wordt zijn interesse voor muziek enorm gewekt. Vanaf dat moment gaat hij op zoek naar muziek in platenzaken, en in de collecties van zijn oudere broers en zussen. Langzaam bouwt hij aan een collectie met een hele brede smaak. Hij doet niets liever dan muziek luisteren en draaien. Regelmatig draait hij plaatjes met zijn broer, en zelfs de kamers thuis worden omgebouwd tot disco. Zijn radiocarrière begint in 1984, als hij met wat vrienden de piratenzender Guust opricht. Later doet hij ook nog wat werk voor de ziekenomroep van Hoorn, maar dan komt er toch echt een einde aan zijn werkzaamheden bij de radio. Tot maart 2017! Want dan gaat Gert-Jan aan de slag bij Radio 501, om daar met veel plezier de draad weer op te pakken.
BIJ RADIO 501

Bij Radio 501 wil ik graag identiteit geven aan de luisteraar. Muziek is een taal die je over de hele wereld kunt spreken. Voor iedereen is het een persoonlijke emotie met een aparte golflengte. De kunst is het bij elkaar brengen van die emoties, op dezelfde golflengte, door ze met muziek en woord aan elkaar te verbinden. Zoals dat bij een concert gebeurt, waar mensen verenigen door de muziek. Op zo’n manier geef je identiteit aan jezelf, aan een programma en aan je luisteraar. Radio is op deze wijze een heel mooi instrument om op een vriendelijke manier mensen te binden. De muziek die ik draai is dus niet zo zeer gerelateerd aan stijl maar meer aan emotie.
BUITEN RADIO 501

Ik werk al 25 jaar als allround grafisch medewerker bij drukkerij Sprint Print in Hoorn. Daarnaast ben ik getrouwd met een schat van een vrouw en hebben we twee geweldige meiden. Hobby’s heb ik teveel. Ik hou van het podium en speel al zo’n 25 jaar mee als amateur in musicals, en de laatste 15 jaar ook in diverse toneelstukken. Verder speel ik nu al een jaar of 6 gitaar, schrijf ik graag en hou ik van tekenen, schilderen en ontwerpen. Ik ben dol op stripboeken en hou ik erg veel van lezen. Vooral fantasy en geschiedenisromans, maar de laatste jaren ook veel biografieën. Het liefst van beroemde muziek iconen.
WAT HEB JE MET WELKE MUZIEK?

Zoals al eerder gezegd is mijn smaak heel breed. Het is vooral de emotie die mij aan muziek bindt. Je kunt me niet écht op één stijl vastzetten, al moet ik toegeven dat ik de laatste jaren erg veel neig naar de jazz-funkrock van Steely Dan. Het is afhankelijk van mijn stemming. Ik kan bijvoorbeeld ook enorm genieten van een klassiek stuk of van musicalmuziek. Uit mijn jeugd heb ik heel veel rock’n’roll meegenomen. Ik hou ook van progressieve en symfonische rock, glamrock, sommige hardrock uit de 70’s, countryrock, foute disco, Nederlandstalige pop, blues, soul, reggae, merengue, latin en nog veel meer!
TOP 5 ALBUMS

Het liefst zou ik een album Top 1000 samenstellen, want er zijn te veel mooie albums gemaakt. Maar op dit moment zou ik het liefst naar de volgende 5 albums luisteren:

  1. Police – Outlandos d’Amour

  2. Michael Jackson- Off the Wall

  3. Keane – Hopes and Fears

  4. Steely Dan – Aja

  5. Toto – The Seventh One

Gert-Jan Brugman,