Home

Luister naar online radio met TuneIn

Luister naar online radio met TuneInMet het gratis TuneIn beluistert u ‘streaming’ radiostations: niet alleen op uw computer, maar ook op uw smartphone of tablet. Wat biedt TuneIn dat die ­andere honderden radiodiensten niet hebben?
Zowat elk radiostation kunt u ook online beluis­teren: op de site van het radiostation zelf, op sites die ernaartoe linken, of via een programma of app, zoals RadioSure  (http://www.radiosure.com  voor Windows. Toch is het veel handiger om maar één dienst te gebruiken, zodat u op al uw apparaten en computers dezelfde favoriete radiostations kunt bewaren en be­luisteren. Een van de beste diensten daarvoor is TuneIn  (http://www.tunein.com). Wat heeft het te bieden?

Radio 501 vindt je hier op de TuneIn-website:  http://tunein.com/radio/Radio-501-s151459/  en de app kun je hier downloaden: http://tunein.com/get-tunein/

TuneIn-logo-groot
TuneIn – de website

Surft u naar de TuneIn-website, dan kunt u direct de radio beluisteren. U heeft keuze uit zo’n 70.000 radiostations uit meer dan 200 landen. Bovendien zijn er zo’n twee miljoen opgenomen programma’s beschikbaar. U kunt onder­aan op Nederlands klikken voor een vertaalde versie van de site, maar die vertaling is matig. Klikt u bovenaan op Lokale, dan krijgt u de eigen radiostations van uw stad of streek te zien. Klopt de locatie niet, klikt dan onderaan op  Europa  en kies uw land en eventueel uw stad.

Wilt u de grote radiostations beluisteren, klik dan op  National networks. Naast een station kunt u meteen op  Beluisteren  klikken. Rechts onder de naam van een station ziet u soms ook de naam van de huidige uitzending of muziektrack. Klikt u op de naam van het station zelf, dan kunt u rechts onder  Available streams  de kwaliteit van de radiostream bepalen. Kies steeds de hoogste bitrate, behalve als uw connectie de stream moeilijk aankan.

Tip. TuneIn toont ook meteen gelijkaardige radiostations, zodat u interessante zenders kunt ontdekken. U kunt ook stations zoeken op genre (rock, blues, klassiek, jazz, etc.).

Klikt u bovenaan op  Aanmelden, dan kunt u een gratis account aanmaken (of inloggen met een Facebook-account). Dat is handig, want zo kunt u favorieten toevoegen door op het hartje te klikken naast een station. Klikt u daarna rechtsboven op  Favorieten, dan kunt u uw favorieten ordenen.

Tip 1. Echt handig is de optie om mappen aan te maken (klik op  New Folder), bv. per muziekgenre, land of taal.

Tip 2. Klikt u op  Add Custom URL, dan kunt u zelfs een radiostation toevoegen dat niet in de TuneIn-index staat.
TuneIn – de apps

TuneIn is ook beschikbaar op meer dan 150 ap­paraten. De app is geïnstalleerd op televisies, media centers, radio’s van bv. Logitech of Philips, Sonos, en ook in bepaalde auto’s (Mini).

Wat TuneIn echt interessant maakt, zijn de mobiele apps (http://tunein.com/mobile/). Zo is er een gratis app voor iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Blackberry en Palm. Gebruikt u deze app en logt u in, dan heeft u op uw mobiel device ook toegang tot al uw favorieten. Daarnaast kunt u uiteraard andere radiostations zoeken en be­luisteren.
Er is ook een TuneIn Pro voor iPhone en iPad, Android en Blackberry. Die app maakt het mogelijk om ook radio op te nemen of te pauzeren op uw smartphone. Dat is erg handig als u bv. een telefoontje binnen­krijgt. U kunt er ook opnames mee program­meren of de wekkerradiofunctie gebruiken.

Tip. Met de app (ook de gratis versie) kunt u makkelijk een song of album kopen dat u op de radio hoort. Het radiostation moet hiervoor wel de song-info doorsturen (dat is niet bij alle stations het geval).
Registreer u gratis bij TuneIn om in het aanbod van duizenden radiostations uw favoriete zenders te bewaren en mappen per muziekgenre of land te maken. Via de app kunt u die favorieten ook mobiel beluisteren of aanpassen.


Tik, via de zoekfunctie in de App, Radio501 in en hij vindt meteen jouw favoriete Internet radiostation.
Bij de zoekfunctie op http://tunein.com/ tik je Radio501 in en dan kun je luisteren naar Radio501 op je PC..

 tune in-250px

Hieronder enkele video’s die meer vertellen over Tunein
.


.


.