Home

Radio501 Stopt!

14 juni 2021 Radio501 Nieuws


Op 18 juni 2021 om 21:00u Sluit de Radio501 broadcast stream en wordt het stil, erg stilRadio501Beste lezer, plugger, luisteraar, muzikant en vriend van Radio501,

Na 12 jaar met veel plezier te hebben mogen werken aan een fantastisch internet radio-concept, moeten wij met grote spijt mededelen dat het met ingang van 18 juni 2021 ophoudt met het bestaan van Radio501.

Er zijn veel zaken te noemen die deze shutdown veroorzaken, maar de grootste twee boosdoeners zijn de te hoge onkosten die niet meer zijn te dekken met de inkomsten die wij slechts mondjesmaat genereren.
Op dit moment is het, mede door de corona, moeilijk geworden om genoeg donateurs en sponsoren te krijgen die het station voldoende financieel steunen om het hoofd boven water te houden. Ook de steeds kleinere subsidiepotjes werken daar niet aan mee. Het inkomstenpotje is te klein geworden. Daar tegenover een te grote onkostenpost.

Radio501

Daarnaast rust een enorme verantwoordelijke taak op de nek van een klein bestuur, dat hiermee veel teveel tijd moet investeren om koste wat het kost het hoofd boven water te houden. Dat zorgt oprecht voor slapeloze nachten. En voor het uitvoeren van een hobby is dat geen eerlijk gevoel.
Met de nieuwe bestuurlijke regels wordt die taak alleen maar zwaarder en blijft er weinig tijd over om nog een oprecht plezier te kunnen beleven in het daadwerkelijk maken van radio.

Het was dan ook een afweging tussen: de plug er nu uittrekken en nog net aan quitte draaien, of ons volgend jaar in de schulden te steken met het risico dat een heel bestuur aan een schuld vast komt te zitten die ze niet kunnen dragen.

De keus is dan logisch. Dus hebben wij besloten de shutdown van dit station in werking te zetten. Op vrijdag 18 juni wordt ’s avonds om negen uur de zender officieel van het internet verwijderd.
radio501Blues on Sunday Live – Hoornse Stadsfeesten

Dat betekent het einde van een serie aan programma’s die wereldwijd goed werden beluisterd.
Het betekent ook het einde van de meeste van onze nevenactiviteiten zoals ‘Radio501 Blues On Sunday LIVE’ in Manifesto. En onze geweldige samenwerking met de organisatie van de Hoornse Stadsfeesten.

 
Platform voor jong en opkomend talent

Buiten dit alles zijn we wel bezig om te proberen het platform voor het nieuwe jonge talent en onze geliefde vaste muzikanten in leven te houden. Mogelijk ook zelfs een deel van onze programmering zou in leven kunnen blijven. Daarvoor lopen nog wat plannetjes die we mogelijk in samenwerking met een ander station kunnen laten blijven ademen, maar we willen niet op de zaken vooruit lopen voordat we zeker weten dat alles rond is. Hierover volgt dus nog nader bericht.

Radio501Ondertussen willen wij langs deze weg iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het bestaan van Radio501, enorm bedanken voor jullie enthousiaste support, jullie financiële bijdrage, jullie vrijwillige bijdrage en jullie onvoorwaardelijke steun op wat voor manier dan ook.

Wij als bestuur zijn ontzettend blij te hebben mogen samenwerken met zoveel enthousiaste, mooie en bijzondere mensen. Het heeft Radio501 tot een unieke zender gemaakt. Het is niet alleen aan ons om daar trots op te zijn, maar ook jullie maken deel uit van die trots. Het woord vriend is hier nog te klein. Het was veel, veel meer dan dat.

Nogmaals, enorm bedankt.

Het Team Radio501