Home
  • Home
  • OHmyPeaches – Raining in Galway is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

OHmyPeaches – Raining in Galway is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

4 juni 2021 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.OHmyPeaches – Raining in Galway
PVJH Week 23 Vanaf 04-06-2021  met een week verlengd.
PVJH Week 24 Vanaf 11-06-2021

 
Het PVJH-team luisterde weer naar veel nieuwe muziek en daartussen zat ook ‘Raining in Galway’  van OHmyPeaches.
Het was weer tijd voor een nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH)  en het PVJH-Team heeft  besloten om ‘Raining in Galway’ van de Hoornse band OHmyPeaches te benoemen als de nieuwe ‘Radio501  PlaatVoorJeHoofd’.

OHmyPeaches is het verhaal van Naomi Steiner en Zach. Naomi Steiner is geboren en getogen in Hoorn. Al op jonge leeftijd werd ze aangetrokken door muziek en als kind luisterde ze naar artiesten als Tracy Chapman, The Pixies, Nirvana, Mercedes Sosa, Rowen Heze en de Sex Pistols. Met haar stiefvader als pianostemmer en een fervent liefhebber van muziek, werd ze voortdurend geïnspireerd om muziek te maken en haar hele leven heeft ze talloze uitdagingen en obstakels overwonnen om een ​​muziekcarrière aan te gaan.

Na een moeilijke jeugd waarin ze “overal en nergens” leefde, vond ze liefde in het schrijven van liedjes en gedichtjes. Uiteindelijk vond ze toch de weg naar een veel gelukkiger leven, in haar eigen huis en in een goede baan, maar muziek bleef altijd haar passie en haar focus. Op 28-jarige leeftijd werd ze na het volgen van een muziekopleiding aan de muziekacademie in Nijmegen, uitgenodigd naar Nashville. Daar leerde ze de basspelende Amerikaan Zach kennen.


Zach

Zach is geboren in Maryland en opgegroeid in Milwaukee. Die bas kreeg hij al op 12-jarige leeftijd. Hij leerde de muziek kennen door vrijwel elke avond in zoveel mogelijk bands te spelen in de meest verschillende genres. Het werd een fulltime bezigheid en ook hij ontwikkelde zich enorm als muzikant en schrijver. Hij maakte een lange weg waarin een depressie, burn-out en alcohol een grote rol speelden, Maar uiteindelijk werkte het schrijven als een middel om hem te motiveren en groter te dromen. Zo kreeg hij zijn leven weer op de rit. Hij schreef en nam veel materiaal op dat later liedjes zouden worden voor OHmyPeaches.

De liefde met Naomi leidde tot een huwelijk en een wolk van een pasgeboren zoontje. Ook muzikaal vonden ze elkaar. Wat resulteerde in de band OHmyPeaches. Tegenwoordig wonen ze in Hoorn en van daaruit releasen ze hun nieuwste singel.

 

Raining in Galway

Raining in Galway is een lied over het vinden van je plek in zowel de buitenwereld als de wereld binnen. De zoektocht naar waar die twee werelden harmonieus samenkomen, is niet gemakkelijk. Er zijn veel stappen te nemen en stormen te trotseren. Dit lied is voor ons hoe het voelt om midden in een storm te zijn, vechtend om je vastberadenheid te behouden. Het gaat erom vastberaden te blijven en te geloven dat aan de andere kant van deze storm en de vele anderen die je zult tegenkomen de plaats is waar alle stukjes in elkaar passen en je vrede zult vinden.

 
OHmyPeaches

De naam OHmyPeaches. Nadat Naomi Nashville had verlaten om naar huis terug te keren, begon het paar een langeafstandsrelatie. Toen na vele maanden de afstand tussen hen te moeilijk werd, zou Zach Naomi opvrolijken door haar berichten en gedichten te sturen in het karakter van een oude man met een dik zuidelijk accent, kolonel Cornelius Peckerfeather genaamd. De berichten zouden oprecht en sentimenteel zijn, maar ook grappig en absurd. De kolonel zou Naomi proberen te verleiden en haar aanmoedigen om de relatie met Zach te verbreken en in plaats daarvan bij hem te zijn. Na verloop van tijd ontwikkelde het personage een beetje terugkerende slogan, hij zou uitroepen “Oh mijn perziken!” en het zou Naomi altijd aan het lachen maken. Dus het noemen van de band OhmyPeaches was technisch gezien het idee van Naomi, maar in feite zou de echte eer moeten gaan naar een man die niet bestaat. 
Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

 

, ,