Home
  • Home
  • The Black Mamba – Love Is On My Side is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

The Black Mamba – Love Is On My Side is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

28 mei 2021 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.TThe Black Mambahe Black Mamba – Love Is On My Side
PVJH Week 22 Vanaf 28-05-2021

The Black Mamba
Het PVJH-team hoorde ‘Love Is On My Side’ op het Eurovisie Songfestival.
Er moest natuurlijk donderdagmiddag weer een nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) worden gekozen en het PVJH-Team heeft die middag besloten om Love Is On My Side’ van de Portugese band The Black Mamba te benoemen als de nieuwe ‘Radio501  PlaatVoorJeHoofd’.

The Black Mamba (Portugal)

De band wordt opgericht in mei 2010. De leden van de formatie in 2010 zijn Peter Tatanka, Ciro Cruz en Miguel Casais. Drie ervaren en geweldige muzikanten. De inspiratie voor de bandnaam komt uit het gevoel dat ze samen hun eigen gif proeven. Het wordt “The Black Mamba”.
Er ontstaat een perfecte chemie tussen de muzikanten, die samen reizen door het universum van blues, soul en funk.
De zwarte mamba is een slang uit de familie koraalslangachtigen. De naam ‘zwarte mamba’ is afkomstig van de blauwzwarte kleur van de binnenzijde van zijn bek en dus niet van zijn uiterlijk. 
Deze slang staat bekend om zijn extreme giftigheid waardoor een beet dodelijk kan aflopen als deze niet binnen zeer korte tijd medisch behandeld wordt. Het gif werkt verlammend en kan de ademhaling stoppen. De beet van een zwarte mamba wordt ook wel “kiss of death” genoemd.

Ontwikkeling

De eerste twee jaar bouwt ‘de slang’ aan de identiteit. Ze repeteren, ze schrijven en uiteindelijk nemen ze hun eerste album op met dezelfde giftige naam.
Ook het producen doen ze zelf.
Het album wordt gelanceerd in mei 2012. De single  “It Ain’t You”. is absoluut dodelijk. Het Portugese publiek neemt het gif maar graag tot zich. Een 1e plaats in de iTunes-verkoop. Ook in platenwinkels is de eerste editie uitverkocht. Ze komen in radio-uitzendingen en duiken op bij verschillende locaties en festivals door het hele land. Het zorgt ervoor dat ze in iets meer dan een jaar ook internationaal bekend raken.
Tijdens hun debuuttournee, spelen ze in Londen, Philadelphia, Luanda, Madrid, Sevilla en eindigen in Brazilië.

Daarna wordt er gewerkt aan een nieuw album “Dirty Little Brother” en de daarbij behorende volgende tour. Die goed wordt bezocht. Logisch want live is The Black Mamba een zeer charismatische en spetterende band. Ook voor een publiek dat hen voor het eerst hoort. Dat blijkt ook als de band begin 2021 de eindwinnaar wordt van het Festival da Canção, de Portugese preselectie voor het Eurovisiesongfestival.
Met ‘Love is on my side’ zorgden ze voor een primeur op het Eurovisiesongfestival. De eerste Portugese inzending ooit, die niet in het Portugees is vertolkt.
Ze halen de finale en eindigen op de 12e plek.

Voor Radio 501 was Love Is On My Side van The Black Mamba  absoluut een winnaar. Reden genoeg om dit heerlijke nummer deze week te benoemen als de nieuwe Radio501-PVJH.

BandlLeden
Pedro Tatanka
Miguel Casais
Marco Pombinho
Rui Pedro “Pity” Vaz
Guilherme “Gui” Salgueiro
Love Is On My Side gaat over een sekswerker die de band ontmoette tijdens een trip naar Rotterdam in 2019. Het nummer wordt gezongen vanuit het perspectief van de vrouw.
In het begin is ze jong en vol hoop. Maar de dingen liepen niet zoals gepland en ze zou uiteindelijk drugs gaan gebruiken en in de prostitutie belanden. Ondanks de ontberingen heeft ze echter nog steeds een deel van haar jeugdigheid behouden. 
The Black Mamba Official Homepage

Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

 
If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

 

, ,