Home
  • Home
  • Johan Keeman – Tegen de vlakte is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Johan Keeman – Tegen de vlakte is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

7 mei 2021 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.Johan KeemanJohan Keeman kwam op 7 mei 2021 met een nieuwe single. ‘Tegen De Vlakte’ heet de nieuwe single van Johan Keeman. Wederom een stevig pop/rock nummer, die in het verlengde ligt van zijn laatste single ‘De Wereld Weer In Kaart’.

Het PVJH-team dook er bovenop en door hen werd deze nieuwe single uitgebreid beluisterd.
Er moest natuurlijk donderdagmiddag weer een nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) worden gekozen en na deze uitgebreide luistersessie heeft het PVJH-Team besloten om ‘Tegen De Vlakte’ te benoemen als de nieuwe ‘Radio501  PlaatVoorJeHoofd’.

Johan Keeman

Zoals muziek de heerlijke gewoonte heeft om onder je huid te kruipen is dat ook bij Johan Keeman het geval. Al op jonge leeftijd had hij grote interesse voor muziek. Vooral in de gitaar en door de jaren heeft hij zich één gemaakt met het instrument. Dat hij een opleiding op dat gebied zou volgen, stond buiten kijf. Een aantal jaren terug rondde hij zijn opleiding af aan het conservatorium in Haarlem.

In 2017 bracht hij zijn eerste singles uit. Ook speelt hij naast zijn eigen muziek en band met een andere bekende van Radio 501, namelijk Marianne Ligthart.

Daarbuiten werkte hij veel met Emile den Tex, die goed bevriend was met The Lau. Emile liet hem kennis maken met meer werk van The Scene en leerde Johan veel over de rock ’n roll. Dat is duidelijk teruggekomen in zijn muziek. Getuige bijvoorbeeld zijn vorige single ‘De wereld weer in kaart’ die van begin tot eind lekker rockt. Het jasje zit hem als gegoten.

 
Nieuwe Single

Deze vrijdag 7 mei kwam ‘Tegen De Vlakte’ uit, de nieuwe single van Johan Keeman. Wederom een stevig pop/rock nummer, die in het verlengde ligt van zijn laatste single ‘De Wereld Weer In Kaart’.

‘Tegen de vlakte is een nummer over de vervlakking in de maatschappij. En over het geneuzel, zoals Keeman het noemt. Het blikt terug naar een tijd waarin er meer kon, waarin er vrijheid is, zoals dat op bijvoorbeeld festivals is (of hoort te zijn). De plaatsen waar nog echt geleefd wordt, aldus de zanger/gitarist. Elke festivalbezoeker zal dat beamen.

Johan begon met het opnemen van de single met zijn band in 2019. Hij heeft het de afgelopen maanden afgemaakt. Met een kleine wisseling in de band,
Ernst van Dusseldorp (productie en opname) heeft deze keer ook drums ingespeeld. Jan-Peter Bast speelt Hammond. De koortjes zijn weer gezongen door Marieke Dollekamp die we oa kennen van Mell & Vintage Future en van Marco Borsato.
Bast speelde wat jaren met The Scene. Een invloed voor Keeman zijn muziek die hier goed terug te horen is.
Hij produceerde het samen met Ernst van Dusseldorp, die ook de mix heeft gedaan.
Het is opgenomen in de studio van Ernst en in de eigen studio van Johan in Wervershoof. De vormgeving van het artwork is gedaan door Onno Lubbers, de foto is van Nico Benning, die hij schoot tijdens een show in Het Patronaat in Haarlem. Tegen De Vlakte is de eerste van twee singles, die zowel op de streaming platforms (zoals Spotify en YouTube) als op CD zullen verschijnen. www.johankeeman.nl

  
Als je meer wilt weten over Johan dan kun je natuurlijk naar zijn website www.johankeeman.nl. Ook kun je op You Tube een onlangs gespeelde livestream terug vinden vanuit De Schoof in Wervershoof.

Gelukkig komen er weer  langzaam boekingen binnen voor de komende tijd, zowel in de kleine bezetting als met de band, dus neem een kijk in de agenda en misschien is er bij jou ook wel ruimte.

Je kunt Johan Keeman volgen op Spotify en op de sociale media zoals Facebook en Instagram.

 

Muziek en tekst         Johan Keeman

Zang, gitaar               Johan Keeman

Zang                           Marieke Dollekamp

Gitaar                         Jos Kolenberg

 

Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

 
If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

 

, ,