Home
  • Home
  • Marvin Dee Band – Step Back is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Marvin Dee Band – Step Back is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

26 maart 2021 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.Marvin DeeMarvin Dee Band kwam op 12 maart 2021 met een nieuwe single. Dat is exact een jaar na de eerste aankondiging dat podia en theaters hun deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus, . Dat is geen toeval, want de single gaat over het nemen van een een onverwacht zijspoor in de weg, of zelfs een stapje achteruit, voordat je weer vooruit kunt gaan.
Marvin Dee schreef het nummer in 2018 toen de band zelf door een zware periode ging, maar in het afgelopen jaar kreeg het nummer een nieuwe, dubbele betekenis.

Het PVJH-team dook er bovenop en door hen werd deze nieuwe single uitgebreid beluisterd.
Er moest natuurlijk donderdagmiddag weer een nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) worden gekozen en na deze uitgebreide luistersessie heeft het PVJH-Team besloten om ‘Step Back’  te benoemen als de nieuwe ‘Radio501  PlaatVoorJeHoofd’.

Na de release van hun debuutalbum in 2019 en een hoop mooie recensies en radio-optredens verloor de release grotendeels het opgebouwde momentum toen de podia gesloten werden en hun akoestische tour en geplande festival shows geschrapt werden vanwege corona. Hoe langer de situatie duurde, hoe meer dan band hun inverstiring als het ware in rook zag opgaan – en ook nu, precies een jaar later, zijn de mogelijkheden nog altijd beperkt.*

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dus blijft de band muziek uitbrengen. De situatie die leidde tot het schrijven van ‘Step Back’ heeft de band dan ook geleerd om niet op te geven en het beste te maken van een lastige situatie.
Marvin Dee: “in ons geval zijn er uit de moeilijkste tijden de mooiste liedjes geboren. Toen de band uit elkaar dreigde te vallen, begin 2018, twijfelde ik ook of het nog goed zou komen, maar door het van me af te schrijven en om te zetten in muziek ben ik ook tot de realisatie gekomen dat het vertrek van oude bandleden juist deuren opende om een nieuwe, volwassen muzikale richting op te gaan, die beter bij mij past.” **

Inmiddels heeft de band nieuwe vaste leden gevonden en is de nieuwe groep nog hechter dan de originele bezetting. “De nieuwe bandleden hebben een hoop volwassenheid en rust teruggebracht in de band en dat was precies wat we nodig hadden. Nu kunnen we weer gefocust naar de toekomst kijken en kunnen we ook een stuk beter omgaan met onverwachte wendingen”, aldus Dee.Mede dankzij die rust en volwassenheid heeft de band ook in 2020 nog een hoop mooie dingen kunnen realiseren. Ze speelden o.a. op een dak voor de Rotterdamse Dakendagen, namen verschillende Quarantine Sessions op vanuit huis, en speelden een grote livestream-show in opdracht van Electro-Voice, die de band sinds enkele jaren ook voorziet van microfoons en geluid bij hun liveshows. Ze sloten het jaar af met een enkel 1.5 meter concert in CAPSLOC, voor een publiek van 30 personen – net voordat ook dat niet meer mocht.

In 2021 hoopt de band het verloren momentum weer op te pakken met de langverwachte digitale release van hun album ‘Changes’, opgevolgd door een 2e live-album – opgenomen in oktober 2019, tijdens hun laatste grote concert voor een volle zaal in Paard, Den Haag. Wanneer mogelijk zal de band ook zeker weer live op het podium verschijnen – de vorm waarin deze energieke band nog altijd het beste tot zijn recht komt.

“Luister maar eens naar Step Back. Het liedje groet van niets tot iets. Muzikale arrangement keuzes zijn weloverwogen genomen.”- Real Roots Café

 
Marvin Dee Band Official Homepage 

  
Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

 
If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW
 

, ,