Home
  • Home
  • De Mannen van Stavast – ‘Deze man hier’ is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

De Mannen van Stavast – ‘Deze man hier’ is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

5 februari 2021 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.De Mannen van Stavast
De Mannen van Stavast stuurden hun nieuwe EP naar Radio501.  Het PVJH-team dook er bovenop en deze EP werd door het team uitgebreid beluisterd.
Er moest donderdagmiddag weer een nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) worden gekozen en na deze luistersessie heeft het PVJH-Team unaniem besloten om ‘Deze man hier’  te benoemen als nieuwe  PlaatVoorJeHoofd.

‘Deze man hier’ is een nummer van De mannen van Stavast. Dat zijn Samir Bashara en Paul Luiken. Ze kennen elkaar van ‘Café Chantant’. Ze vonden het jammer dat het tijdens ‘Café Chantant’ niet mogelijk was om eigen nummers te brengen, dus besloten ze  zelf  iets te ondernemen.
Met zijn tweetjes was dat erg karig, dus vroegen ze tekstschrijver Cor Dol zich aan te sluiten. Voor de EP-opnamen hebben ze er nog een aantal instrumenten bijgehaald.

Hun muziek wordt wel vergeleken met Blof, Acda & de Munnik of Ramses Shaffy met een vleugje Brel, maar zelf vinden ze dat ze nergens op lijken.

“We maken goede, mooie liedjes over de dingen van het leven: liefde, verlangen, verdriet, geluk en Schoorldam”, is de mening van Cor Dol.
Paul noemt het polderchansons, verbonden aan het Franse lied maar in de Nederlandse taal. De taal vormt ook de muziek, vinden de mannen. Elke taal heeft een eigen klanksysteem en dat moet samengaan met de muziek.

Deze nieuwe EP is een dwarsdoorsnede van hun repertoire. Nummers die op zichzelf staan. Ze gaan over alles opnieuw beleven, al doe je het voor de 100ste keer, er is een poëtisch nummer over klaarkomen, een nummer over alleen achterblijven in een dorp, omdat je maatje vertrekt of eentje over een jongen met het syndroom van down.

Eigenlijk dus een bespiegeling op het leven: Waar gaat het écht om?

Optreden doen ze niet meer. Het werkt niet voor live-optredens met een band, met z’n drieën is dat veel intiemer en dat is precies wat wij willen. De EP luidt een nieuw begin in. Het gaat écht om het idee muzikanten en tekstschrijvers bij elkaar te brengen.

“We zijn nu al bezig ons daar op te richten”, zegt tekstschrijver Cor Dol. “Toch sluiten we niet uit dat er ooit een album komt van ons drieën”.

De Mannen van Stavast

De Mannen van Stavast Live in Café J.P. Coen. Foto: Dime Spijkerman 
De Mannen van Stavast. Voorheen Eigen Werk Eerst. Schatjes zijn het: Samir Bashara, Cor Dol en Paul Luiken. Spelen alleen maar leuke liedjes over de alledaagse waanzin. Kleinkunstig zonder truttig te worden, zeg maar. Polderchansons de luxe. 

De Mannen van Stavast Official Facebook LikePage

Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

, ,