Home
  • Home
  • Layla Zoe – This love will last is Radio501 Plaat voor je Hoofd!

Layla Zoe – This love will last is Radio501 Plaat voor je Hoofd!

18 december 2020 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.Layla Zoe komt in januari 2021 een nieuw album. Het album is bij Radio501 al binnengekomen en uitgebreid beluisterd door het PVJH-Team. Er moest weer een nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) worden gekozen en uit de stapels gloednieuw werk viel het album van Layla Zoe het meest op. Zou er op dit album NOWHERE LEFT TO GO een kandidaat PVJH staan? Het PVJH-Team heeft unaniem besloten om ‘This love will last’ te benoemen als nieuwe PlaatVoorJeHoofd.

Geef Layla Zoe, de Canadese Bluesmuzikant, een podium en ze laat je magie zien.
In een wereld van choreografie en autotune is dit een artiest die het op de ouderwetse manier doet. Haar stemgeluid doet je meteen denken aan een rook-en-whisky-stem oproept.
“Voor mij”, zegt Layla, “is er niets zo bevredigend als op het podium staan ​​met mijn band, mijn hart geven aan de fans, door middel van muziek. Ik schrijf graag liedjes, ik vind het leuk om in de studio te zijn, maar de liveshows zijn de reden waarom ik zo van mijn werk houd.”

“Layla heeft waarschijnlijk de grootste buzz-vocaal gecreëerd van alle zangeressen die ik in jaren in Toronto heb gehoord,” merkte wijle blues-groot en vriend Jeff Healey op.
Ze stond op het podium met beroemdheden van Henrik Freischlader tot Sonny Landreth. Ze zong gospels in de straten van Duitsland met de ongelooflijke Susan Tedeschi.
Layla Zoe won de ‘Vocalist of the year-prijs’ in 2016 bij de European Blues Awards. En zij bracht ot dan toe dertien albums uit.
En dit bovenstaande zijn maar een paar van de noemenswaardige momenten van Zoe’s lange en toegewijde carrière in de blues.

Layla begon met zingen in musicals op school in Vancouver, BC en  op15-jarige leeftijd trad zij op met de band van haar vader. Zij sprak begin jaren 90 ook op lokale poëzievoordrachten op Commercial Drive.
Layla werd eind jaren 70 geboren in Victoria, BC, groeide op op Vancouver Island en nam de platencollectie van haar vader en zijn diepe liefde voor de blues in zich op.

Zij zong jarenlang met lokale kroegbands en probeerde nieuwe originele liedjes uit en dat deed zij in het weekend in de plaatselijke koffiehuizen.
Zij volgde bluesworkshops en een jaar een Jazz Vocal-programma op het Malaspina College (Diana Krall) in Nanaimo, BC.
Na al deze ervaringen bracht Layla eindelijk haar eerste EP “You Will” uit op het Vancouver Island Music Festival in 2005. Geproduceerd door Alec Watson (Michelle Wright, Great Big Sea),

Tussen 2006-2008 zou ze gaan werken met Chris Raines, een gitarist die op Vancouver Island woont, om op haar volgende albums “Shades of Blue” (2006) en “Hoochie Coochie Woman” (2007) uit te brengen met blues-originelen en covers. . Layla werd vervolgens genomineerd voor en won de prijs voor beste vocalist op de Vancouver Island Music Awards, zong met Jeff Healey in Toronto in zijn club en won de Compo 10 Blues Songwriting-wedstrijd in Finland.

In 2009 produceerde en bracht Layla in eigen beheer “The Firegirl” uit, een volledig origineel akoestisch album met liedjes uit het hart, opgenomen in het huis van haar moeder.
Op dit album hoor je Dallas Neudorf op gitaar en Layla op piano en zang.
Later dat jaar werd  Layla voor het eerst in Duitsland op het podium uitgenodigd op het Grolsch Bluesfestival en speelde zij samen met een back-upband met Henrik Freischlader en Tommy Schneller.

Eigenaar van het onafhankelijke platenlabel “Cable Car Records”, Henrik Freischlader, nodigde in 2010 Layla uit om bij zijn label te tekenen. Samen maakten ze drie veelgeprezen albums: “Sleep Little Girl” (2011), “The Lily” (2013 – uitgeroepen tot een van de “topalbums van het jaar” door Downbeat Magazine, VS), en “Live at Spirit of 66” (2015), die lovende recensies kreeg als Zoe’s eerste dubbele live-album, opgenomen in een van haar favoriete locaties in België.
Layla Zoe toerde in de loop der jaren steeds vaker door Europa, vaker zelfs dan in haar thuisland Canada.
Ze ging in 2013 in Duitsland wonen en bleef ze optreden in voor haar weer nieuwe landen in heel Europa.

In 2016 tekende Layla Zoe bij het gewaardeerde blueslabel “Ruf Records” van Thomas Ruf, en ging voor het eerst op tournee door de Verenigde Staten als artiest in Ruf’s “Blues Caravan” en bracht “Breaking Free” (2016) uit.
Dit album werd geproduceerd door gitarist Jan Laacks en met oude vriend Sonny Landreth als gast.
Zoe was genomineerd en won de “Beste Vocalist van 2016” bij de European Blues Awards.

In 2017 bracht Layla met de hulp van Ruf Records haar eerste live-cd / dvd uit als onderdeel van de serie “Songs from the Road”, live opgenomen in Nürnberg, Duitsland.

In 2018 trad Layla op met John Mayall, Coco Montoya en Walter “Wolfman” Washington op het Mahindra Blues festival in Mumbai, India.
Na crowdfunding voor haar album “GEMINI”, bracht Layla het onafhankelijke dubbelalbum uit met lovende kritieken in 2018.
Fans, journalisten, radio-dj’s en collega’s noemden het haar beste album tot dan toe.

 

Layla’s meest recente en 15e album, waarop de nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd is te vinden, zal officieel worden uitgebracht op 8 januari 2021. Met de titel “Nowhere left to go”, werd dit nieuwe album gecrowdfund en opgenomen in 2020 met 7 co-writers van over de hele wereld.
Alle muzikanten zijn opgenomen vanuit huis of privé studio’s en zijn geproduceerd door Layla en opnieuw gemixt en gemasterd door Nils Volcker.
De co-schrijvers speelden ook een rol in de nummers die ze samen schreven, waardoor dit een heel bijzonder project werd met: Jackie Venson (VS), Alastair Greene (VS), Suzie Vinnick (CAN), Brandi Disterheft (CAN), Dimitri LeBel ( CAN), Bob Fridzema (NL) en Guy Smeets (bekend van AJ Plug, Guy Smeets Band, Phil Bee’s Freedom)(NL).
De single voor het titelnummer werd op 30 november 2020 samen met een muziekvideo uitgebracht en werd samen geschreven met Jackie Venson en de video geregisseerd door Christiaan Kanis in Nederland.
Recensies van crowdfunders, journalisten en dj’s waren uitstekend en tonen de pure vastberadenheid om muziek te maken tijdens een onmogelijk (corona) jaar voor muzikanten.

“Nowhere Left To Go, het vijftiende album van Layla Zoe, is een uitstekend album geworden, zowel tekstueel als instrumentaal.
The Fire Girl zal weer veel luisteraars raken met haar stem en teksten. ‘Nowhere Left To Go’ is een meer dan waardige opvolger van ‘ Gemini ‘, Layla’s uitstekende studioalbum uit 2018. “

Layla Zoe woont momenteel in Nederland en treedt op met een internationale band.

 
Album: NOWHERE LEFT TO GO
Official release date: JANUARY 8, 2021
Produced by Layla Zoe
Record Label: Layla Zoe Music (Independent)

Layla Zoe Official Homepage

Layla Zoe Facebook Like Page

 


Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

 

, ,