Home
  • Home
  • Pete Sounds – Crawling Back To You is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Pete Sounds – Crawling Back To You is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

9 oktober 2020 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.

Pete SoundsPete Sounds (Peter Dijkman) scoort deze week de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Pete Sounds bracht dit jaar Crawling Back To You uit op zijn debuutalbum en  is door de redactie van de PVJH enthousiast ontvangen en daardoor heeft Pete Sounds met met Crawling Back To You de nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) notering van deze week.

Peter Dijkman was in de jaren negentig oprichter, drummer en songschrijver van de Britpopformatie Crapjam uit Meppel. De band bracht drie albums uit, speelde op Noorderslag en verzorgde heel veel optredens in het Nederlandse clubcircuit. In de muziekpers ontving Crapjam vaak lovende kritieken, waarbij met name de songschrijverskwaliteiten van Peter werden geroemd:

Eind jaren negentig vertrok Peter naar Utrecht. Daar sloot hij zich in de jaren nul aan bij de band Clean. Later ging hij zich met de formatie Firetrip ook weer langzaam toeleggen op liedjes schrijven. Daarna kreeg hij het steeds drukker met werk en gezin, waardoor de muziek iets op de achtergrond raakte.

Pete SoundsToen de kinderen uit de luiers waren, kon hij een langgekoesterde droom uit laten komen: achter in de tuin bouwde hij zijn eigen studio om een soloplaat op te nemen. Het album is klaar en verscheen in augustus.

Veel partijen heeft hij zelf opgenomen. Daartoe werd onder meer een Hofner bas aangeschaft. Exact dezelfde als die waar een ander idool van hem op speelt, zelfs met identieke snaren. Maar ook vaak werden er hulplijnen gebeld, als er muzikaal het uiterste werd gevraagd. Diets Dijkstra (Johan), goede vriend en voormalig Crapjam-compaan, kwam regelmatig prachtige partijen inspelen. Ook Theo Sieben (o.a. Douwe Bob, Ellen ten Damme, Hennie Vrienten), Guus Bleijerveld en grote steun en toeverlaat Alex Visser hebben een aantal wonderschone partijen ingespeeld. In anderhalf jaar tijd werden heel veel liedjes opgenomen, vaak met teksten van Harmen Boerwinkel. Tien geselecteerde liedjes vormen nu het eerste album van Pete Sounds.
Website: http://www.petesounds.nl


Pete Sounds


Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOW


 

, ,