Home
  • Home
  • Joey Vriend – Hollow is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Joey Vriend – Hollow is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

11 september 2020 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.Joey VriendJoey Vriend scoort deze week de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Zijn single Hollow is door de redactie van de PVJH enthousiast ontvangen en daardoor heeft Joey Vriend met Hollow   de nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) notering van deze week.

Joey Vriend is een liedjesschrijver, zanger, composer en arrangeur. Op zijn zeventiende ontdekte hij de magie van het gitaar en pianospelen, componeren en arrangeren van eigen muziekstukken. Het schrijven en het vertolken van eigen werk is vanaf het begin een uitlaatklep geweest voor het verwerken van emoties en gedachten. Op 1 januari 2011 heeft hij met zijn eerste solo-optreden op het festival Wogpop mogen openen waarna vele optredens en muzikale avonturen volgde, waaronder het schrijven van de soundtrack Barsten Of Breken en optredens in de TV-programmas KRO Eilanders en Margreet Dolman Begrijpt ’t eind 2012. Begin 2013 heeft Joey gespeeld als gastmuzikant in de theatervoorstelling van Paul Haenen, is zijn liedje Sylvia gedraait op NED 1 en zijn de opnames gestart van zijn eerste EP in de MI5 studio’s te Hoorn.

 

Joey Vriend, 28 jaar en geboren in Hoorn, is een liedjes schrijver in sferen van Leonard Cohen en Nick Drake. Vrijdag 24 april is de eerste single ‘Hollow’ gereleased van zijn nog uit te brengen debuutalbum.

“Afgelopen twee jaar ben ik bezig geweest met mijn debuutalbum. De opnamen zijn in de MI5 studios in Hoorn onder productie van Jeroen Tenty”. Het album, wat bestaat uit tien sferische songs, wordt eind 2020 verwacht en uitgebracht door het Volendamse indie platenlabel King Forward Records.

Hollow
Zijn eerste single Hollow is ook te beluisteren op o.a. Spotify. “Daarbij is er ook een videoclip uitgebracht op Youtube”. Het bijzondere daaraan is dat Vriend deze zelf heeft geregisseerd.

Joey Vriend is te volgen op Spotify, Facebook, Twitter, Instagram en Youtube. Www.joeyvriend.com
Bron: Joey Vriend’s Official Homepage https://joeyvriend.com/

“Er zit een barst in alles, zo komt het licht binnen”
Leonard Cohen


Joey Vriend is een 28-jarige singer-songwriter. Met zijn unieke diepdonkere stem verbaast hij zijn publiek met composities die doen denken aan de sfeer van onder meer Nick Drake en Leonard Cohen.
Op zeventienjarige leeftijd ontdekte Joey de magie van het fingerpicking op de gitaar, de klanken van de piano en de fragiele klank van het mondharmonica. Kort daarna begon hij met het componeren, arrangeren en uitvoeren van zijn eigen materiaal.

Joey duikt graag in het verleden, op zoek naar mooie herinneringen. Verleden tijden en de natuur zijn magisch voor hem; iets ongrijpbaars. Geïnspireerd door de natuur schrijft hij prachtige melancholische en nostalgische liedjes.

Joey groeide op in de buurt van de oude VOC-stad Hoorn in Nederland. Hier ontmoette hij de producers Jeroen Tenty en Eric Lensink van de MI5 opnamestudio’s. Er is een unieke samenwerking ontstaan ​​die tot op de dag van vandaag voortduurt.
Door de jaren heen reisde Joey vaak naar het middeleeuwse Gent in België om te schrijven met dichter en tekstschrijver Andy Cartwright. In een perfectionistisch streven zoeken Joey en Andy constant naar de ultieme omschrijving van emoties. “Emotie” is het sleutelwoord dat Joey volledig beschrijft; altijd op zoek naar melancholie en hoop! Niet bang voor verborgen emoties die worden losgelaten door zijn eigen muziek en die van andere artiesten.

Luisteren naar artiesten als Leonard Cohen, Nick Drake en Hans Zimmer leerde Joey doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en veerkracht. Deze sterke muziekkracht komt ook tot uiting in Joey’s werk als muziekconsulent voor psychiatrische patiënten en jongeren met ernstige gedragsproblemen. Werkervaringen die hem een ​​bredere kijk op het leven bieden.
Vanaf april 2020 tekent Joey Vriend bij het onafhankelijke platenlabel King Forward Records, een label met een selectie internationale songwriters met een nichevisie. Het volledige debuut ‘Hiding at First Light’ van Joey Vriend staat gepland voor het najaar van 2020. Tien prachtige liedjes vergezeld van meeslepende video’s die door de man zelf zijn gemaakt. De eerste single ‘Hollow’ kwam op 24 april uit. Genieten!

Joey Vriend’s Facebook Like Page

Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOW

 

, ,