Home
  • Home
  • Art Rose and Company – Flexibility is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Art Rose and Company – Flexibility is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

28 augustus 2020 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.Art Rose and CompanyArt Rose and Company (Volendam e.o.) scoort deze week de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Het nieuwe album Discovering Abilities is door de redactie van de PVJH enthousiast ontvangen en daardoor heeft Art Rose And Company met de Flexibility  van dit nieuwe album de nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) notering van deze week.

Art Rose is: Peter Bakker en Steef Reilingh.
Doel: muziek maken met mede muzikanten.

 

De presentatie van het album Discovering Abilities had dit jaar moeten plaatsvinden in de Harmonie in Edam, maar door de coronacrisis ging dit helaas niet door..
Na de succesvolle cd met de titel ´Almost a century gone´, komt de band Art Rose and Company, met de LP Discovering Abilities . Dit vinyl bevat zes eigen composities en vier covers.

Aan de opname van dit album werkten musici uit Volendam-Edam e.o. mee: Evert Jan Reilingh, Steef Reilingh, Peter Bakker, Wiek Vermeulen, Frank Keijzer, Wil Bouwes, Yolanda Hulscher en Laurie Akkerman.
Peter Paul Everts en Rob Veenhuizen uit Amsterdam sloten zich voor deze opname van Discovering Abilities bij Art Rose and Company aan.
De opnames werden gemaakt In de Volendamse studio van Arnold Mühren en zoon Patrick zorgde voor de technische ondersteuning.

Peter Bakker is een van de drijvende krachten achter dit muzikale project.
Hij had wel serieuze gezondheidsklachten en onderging daarvoor in deze periode verschillende chemokuren maar vond toch de kracht om door te werken aan een selectie eigen composities en bestaand werk dat Art Rose and Company aansprak. De titel van het album is een verwijzing naar leeftijd en gezondheid ´Discovering Abilities´, oftewel: waartoe zijn we nog in staat?

De opnames in Volendam liepen soepel. Mede  ook door de muzikale inbreng van de gastmuzikanten.
Binnen korte tijd wisten de muzikanten diverse opnames van mooie muzikale interpretaties en sfeer te voorzien.
In het nummer ´Travelsong´ zong Laurie Akkerman het door Frank Keijzer en haarzelf geschreven vierstemmige koor in.´

De eigen composities zijn geschreven tussen 1970 en 1980 en nu opnieuw ingespeeld, maar de dynamiek en ook de sfeer uit die periode hoor je nog in het resultaat van deze nieuwe opnames.
Voor de meeste tracks koos Steef voor een stevige elektrische begeleiding en solo´s, zoals op slide-guitar en lapsteel-gitaar

´Discovering Abilities´ is voor € 15,- verkrijgbaar bij Cas Sombroek, maar is ook per mail te bestellen via fam.bak@hetnet.nl

Ook de streamingdiensten als Spotify hebben de LP opgepikt!

 
Yolanda Hulscher schreef op haar Fagebook page:

Het afgelopen jaar heb ik mee mogen werken aan een geweldig muzikaal project van Art Rose. Een initiatief van Peter Bakker en andere bekende & gelouterde muzikanten uit Edam, Amsterdam en Volendam, zoals Steef en Evert Jan Reilingh (beide bandlid geweest bij Left Side). Daarnaast Wiegert Vermeulen op saxofoon, Rob op contrabas, Wil Bouwes (voormalig drummer bij Ten Sharp), Laurie Akkerman & Frank Keijzer en PP Everts. De LP is opgenomen in de bekende studio van Arnold en Patrick Muhren in Volendam. Deze week rolt de LP van de pers met de titel Discovering Abilities en gaat de persmap de deur uit. En kunnen we hem in onze handen houden, terugluisteren en onder de aandacht brengen bij muziekliefhebbers. Als je geen vinyl kunt draaien, geen probleem, dan krijg je er een optie bij, zoals een USB.

 


Art Rose and Company Facebook Likepage

Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOW

, , ,