Home
  • Home
  • Ger Warink – One Thousand is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Ger Warink – One Thousand is de Radio501 PlaatVoorJeHoofd

26 februari 2020 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.



De Nederlandse artiest Ger Warink heeft een nieuwe single uitgebracht. De titel van de single is “One Thousand” en de videoclip kun je onderaan deze page bekijken.
Ger WarinkZijn nieuwe single “One Thousand” werd deze week door de redactie van de PVJH enthousiast ontvangen en daardoor heeft Ger Warink met zijn nieuwe single “One Thousand” de nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH) notering van deze week.

 
Ger Warink

Ger Warink (Beverwijk, 1962) kreeg rond zijn 9e zijn eerste elektrische gitaar van zijn vader, een rode Fender Stratocaster.
Na één gitaarles van Jaap Warink (band: It’ 66) was het voldoende en ging het instrument weer in de kast.
Na de verhuizing van Beverwijk naar Loppersum in 1972 werd deze rode Fender Stratocaster verkocht aan The Refugees. Deze band trad op bij zijn ouders in het hotel.  The Refugees kochten zijn gitaar voor de lieve som van 25 gulden.

Op zijn 15e kocht hij een Egmond gitaar voor 100 gulden bij het Noorder Muziekhuis in Groningen en ging daarmee aan de slag.
Eén en ander resulteerde in een zekere vaardigheid, die gevolgd werd door het oprichten van zijn eerste band “Sjek Cheque en de Vloeitjes”, even later via The Judge omgedoopt tot L&B Band. Hiermee werden twee singles opgenomen in 1982 en 1983. De single getiteld “De eerste de beste” haalde een tipnotering in België.
Al met al heeft deze formatie tot februari 1986 in wisselende bezettingen bestaan.

Zijn muzikale carrière lag tot 1991 stil door het opstarten en runnen van een eigen bedrijf. In 1991 werd Ger benaderd door de leden van “Hail Gewoon” met de vraag os hij hun gitarist zou willen  opvolgen, omdat die om gezondheidsredenen moest stoppen. Vanaf die dag tot heden is Ger de zanger/gitarist van de band. Op Wikipedia is overigens de hele geschiedenis van Hail Gewoon te lezen. Meer Info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hail_Gewoon

The OutTakes was het volgende project waar Ger aan deelnam en nog steeds deelneemt en wel als bassist/zanger.  Meer info:  http://www.theouttakes.nl/ 

Zijn nieuwste project is een soloproject. Ger Warink heeft inmiddels als solo-artiest al diverse Engelstalige opnames gemaakt, waarvan de nieuwste single “One Thousand” het startpunt is van de opnames voor een later dit jaar uit te brengen EP. Maar deze is nu eerst een week lang de Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH).
Ger Warink op Facebook

 



It’66


De formatie It ’66 met Harry Oudshoorn ( zijn vader had een fietsenzaak in de Hofdijkstraat te Beverwijk) op basgitaar, Albert Schierbeek gitaar, (z’n broer Harry Schierbeek zat toen nog in de Vanguards) Marien de Reuver zang, ging eind 1966 uit elkaar. Harry Oudshoorn en Marien gingen naar de Moondogs. Dick Oudshoorn was een jongere broer van Harry. Hij wilde een band beginnen en gebruikte de naam van It ’66 opnieuw. Deze band dateert uit 1967 en bestond dus uit een complet andere bezetting:    Dick Oudshoorn – Zang Jaap Warink – Slaggitaar Rob van Dijk – Bas Cees Smit – Drums René van Zutphen – Sologitaar
Meer info: https://www.beverpop.nl/#it’66





Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

, ,