Home
  • Home
  • The Hengles – Down To The Water is Radio501 PlaatVoorJeHoofd

The Hengles – Down To The Water is Radio501 PlaatVoorJeHoofd

12 februari 2020 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.The HenglesThe Hengles – Down To The Water (januari 2020)
Down To The Water is de zesde single van de Amsterdamse muziekscene veteranen en
neemt je mee op een reis naar nog niet in kaart gebrachte muzikale landschappen.
Ook dit keer hoor je de volle en rijk melodieuze jingle jangle Hengle-pop sound met 60s en 70s invloeden.

Hun nieuwe single Down To The Water werd door de redactie van de PVJH positief ontvangen en daardoor zijn The Hengles met hun nieuwe single Down To The Water de nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd notering van deze week.

De single is perfect in elkaar gesleuteld.
Na relaxte beats en een mondharmonica solo wordt met synths en gierende trompetten laag na laag opgebouwd tot een ultieme climax. Staat in de NMF!
The Hengles – Down To The Water [Componist: Maarten Heijblok, Paul van Rijswijk, Erwin Wolters / ISRC: NL-DC4-20-00081]

 
Wie zijn The Hengles?

The Hengles is een popgroep uit Amsterdam, Nederland.
Samen delen deze ‘Masters of Hengle’ een rijke geschiedenis van het maken van Nederlandse popmuziek in bands als Treble Spankers, Supersub en Alison Gross, om er maar een paar te noemen.
The Hengles begonnen in 2015 met Maarten Heijblok, Dirk Portegies, Paul van Rijswijk en Erwin Wolters als een 100% coverband, gespecialiseerd in jingle-jangle-muziek (The Byrds, Big Star, Badfinger bijvoorbeeld) met hun zelf uitgebrachte EP No Matter What (2017) om dat te bewijzen. Ze traden ook op als begeleidingsband voor de Nederlandse singer-songwriter Julia P. (Summer EP, 2017).
Na ondertekening bij het Nederlandse digitale label TCBYML (januari 2019) maakten The Hengles de overstap naar het opnemen van alleen zelf geschreven muziek, iets wat ze sowieso al jaren in hun vorige bands deden. Tijdens het proces, nadat hij had bijgedragen aan de eerste 4 singles, verliet oprichter Dirk Portegies de groep om zijn eigen projecten na te streven.


De Hengles Official Homepage  

Listen to Radio501 with the free Flex Radio App

If you still doesn’t like our Flex Dynamic Radio app, drop us a mail (info AT flexdynamicradio.com). You will receive a personal answer.

Download the app below
Download Flexradio NOWDownload Flexradio NOW

 

 

, ,