Home
  • Home
  • Two Shakes of a Lamb’s Tail – ‘Rain’ Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Two Shakes of a Lamb’s Tail – ‘Rain’ Radio501 PlaatVoorJeHoofd

25 november 2019 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je de hele week ieder uur tussen HH:25u en HH:35u in de Non-Stop programmering.two shakesDe Westfriese band Two Shakes of a Lamb’s Tail heeft al diverse keer voor Radio501 gespeeld. Je kunt deze bandleden zien als muzikale vrienden van Radio501. Natuurlijk zijn we hen niet uit het oog verloren en de redactie van de PlaatVoorJeHoofd (PVJH) bleef hen muzikaal volgen.
Hun nieuwe single Rain werd door de redactie van de PVJH positief ontvangen en daardoor is Two Shakes of a Lamb’s Tail met de single Rain de nieuwe PlaatVoorJeHoofd notering van deze week.

 

‘Two Shakes’: Vier oldschool rockers van halverwege de 20. Vier muzikanten die elkaar muzikaal versterken en aanvullen. Vier vrienden die opgaan in hun muziek: rock in zijn puurste vorm.

In de zomer van 2011 ontstond Two Shakes of a Lamb’s Tail in een garage op een industrieterrein in Hoorn, Noord Holland. Geïmproviseerde muziek  van epische lengtes vulden de eerste weken. Al snel werd er een muzikale vorm en structuur gevonden en ontstond de band Two Shakes of a Lamb’s Tail met een eigen sound.

De bandleden zijn: gitarist/ vocalist Jesper Huisman; bassist Johan Kroeze en drummer Erik Kalma. Later voegde de meestergitarist Mike van Harskamp (voorheen Mike & The Mucisians) zich bij the ‘Shakes’ voor nog meer muzikaliteit. En een nieuw hoofdstuk was begonnen.

two shakes

Foto Copyright: Dime SpijkermanDe bandleden werdrn geïnspireerd door oude en nieuwe rockers als The Cream, Led Zeppelin, Foo Fighters en DeWolff.
Ook inspiratie die wordt opgedaan uit alle (uit)hoeken van de wereld wordt bewust of onbewust gebruikt in hun sound. Two Shakes of a Lamb’s Tail musiceert iedere keer weer alsof het de laatste keer is.

Deze Noord-Hollandse rockband is een eigenzinnige, openhartige en hardwerkende band die elke show vult met entertainment én muzikale hoogtepunten. Een live show van deze bevlogen band zul je niet snel vergeten.
Two Shakes speelde reeds in poptempels als: Paradiso, Amsterdam; Het Patronaat, Haarlem; Poppodium Romein, Leeuwarden; Pop en Cultuurpodium Manifesto, Hoorn en De Victorie, Alkmaar.
Ze hebben inmiddels een imposante live-reputatie opgebouwd met zo’n 100 optredens in de eerste 3 jaar.

In 2018 stond de band in de finale van The Dutch Blues Challenge in Nieuw-Vennep.

Op 9 februari 2020 is het officiële release van de EP ‘Welcome to the Stage’  in de Melkweg, Amsterdam. Daaropvolgend vindt een promotie tour plaats door Nederland.


Two Shakes of a Lamb’s Tail Official Homepage

 

 

, ,