Home
  • Home
  • Robb Murphy – Afterglow is deze hele week Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Robb Murphy – Afterglow is deze hele week Radio501 PlaatVoorJeHoofd

15 maart 2019 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uurToen het Radio501 Team de song Afterglow van Robb Murphy hoorde, werd Afterglow meteen gekozen als nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd
Noord-Ierse singer-songwriter Robb Murphy uit Belfast schrijft Afterglow, een song over Spijkerboor, Drenthe.

“The mood is up as the sun goes down

And the sky rolls over Spijkerboor town

Nobody here feels a stranger’s weight

As the night unfolds the stories are told

God this place has a home in my soul”

 

‘Afterglow’, vertelt het verhaal van Café ‘t Keerpunt, een historisch café in Spijkerboor, Drenthe.
Het liedje neemt de luisteraar mee naar het verleden en brengt het warme gevoel van thuiskomen.

Robb Murphy en zijn band hebben al vaak opgetreden in ’t Keerpunt. Willem Dijkema, de eigenaar van het café, heeft Robb gevraagd om een liedje te schrijven over zijn ervaringen in ’t Keerpunt en Spijkerboor.
‘Afterglow’ gaat deel uitmaken van een compilatie CD die later dit jaar door de eigenaren van ’t Keerpunt wordt uitgebracht om te vieren dat zij het café twintig jaar in hun bezit hebben.

Spijkerboor is een klein dorp gelegen in Drenthe. Het café ’t Keerpunt is het middelpunt van het dorp. Het café staat bekend om zijn live muziek, poëzie, literatuur en toneel.
Het is niet alleen een thuis voor de lokale bevolking, maar ook voor artiesten. Zij vinden vanuit de hele wereld hun weg naar ’t Keerpunt om daar op te treden.
Mensen komen van ver om hun favoriete artiesten in ’t Keerpunt te zien spelen. De hartverwarmende sfeer, de gastvrijheid en de historie maken dit café zo bijzonder. Het is een plek waar de verhalen en de muziek altijd zullen blijven bestaan.

‘Afterglow’ is verkrijgbaar op Bandcamp, iTunes, iTunes Music Player, Google Play Music, Amazon, Spotify en andere online muziekwinkels en streamingdiensten vanaf 15 maart 2019.
Ralph McLean – BBC Radio Ulster: “Robb Murphy is a real talent. His songs are melodic and magical. He writes from the heart and the results are spellbinding.”

 
Robb Murphy’s Official Homepage

Robb Murphy’s Facebook Likepage

, , ,