Home
  • Home
  • Suzanne Jarvie – Point Black is deze hele week Radio501 PlaatVoorJeHoofd

Suzanne Jarvie – Point Black is deze hele week Radio501 PlaatVoorJeHoofd

9 maart 2019 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uurOp het nieuwe album In The Clear van Suzanne Jarvie staat Point Black en is deze hele week de nieuwe Radio501 Plaat Voor Je Hoofd.(PVJH) (Track of the week)

Het album In The Clear, de opvolger van het veelgeprezen debuutalbum Spiral Road  van singer-songwriter Suzanne Jarvie uit Toronto,  is een andere krachtige verzameling van zeer persoonlijke liedjes. In de Clear gaat verder waar Spiral Road is gebleven en het hersenletsel van haar zoon speelt daarin een grote rol.
Zowel In The Clear als Spiral Road zijn poëtische en fantasierijke muzikale reizen.  De songs op het album gaan o.a. over moederschap, de dood, intense dromen van vrijheid en verlangen naar vrede en spiritualiteit.

Acht jaar geleden was Suzanne Jarvie nog advocaat en had ze nog nooit een song geschreven, maar inmiddels kan ze mee met de allerbesten in het rootsgenre

Suzanne Jarvie in de Radio501 Studio

Suzanne Jarvie in de Radio501 StudioOp 17 mei 2015 (zie: DEZE LINK) was Suzanne Jarvie nog in de Radio501 Studio en heeft ze enkele songs gespeeld en gezongen van haar debuutalbum Spiral Road.
De Canadese singer-songwriter imponeerde met mooie verhalen, aansprekende songs die nog steeds regelmatig in de Radio501 Non-Stop zijn te horen.

Alle ingrediënten van het album Spiral Road zijn terug op het album In The Clear, maar Suzanne Jarvie is in alle opzichten gegroeid. De verhalen zijn nog persoonlijk en intenser en worden vertolkt met nog meer gevoel en emotie. In The Clear klinkt bovendien nog wat warmer en smaakvoller.

Suzanne Jarvie is ook moeder van vier kinderen. Toen haar oudste zoon in 2011 na een ongelukkige val in coma raakte en de vooruitzichten uiterst somber waren, ontdekte Suzanne Jarvie de singer-songwriter in zichzelf.

Ze begon met het schrijven van songs en debuteerde uiteindelijk aan het einde van 2014 met het prachtige Spiral Road. Songs van dit album is vanaf dat moment nog steeds regelmatig te horen op Radio501.

Vier jaren zijn verstreken sinds het debuut van Suzanne Jarvie, maar op In The Clear lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Ook op haar tweede plaat werkt de Canadese singer-songwriter samen met de talentvolle producer Hugh Christopher Brown. De eveneens uit Toronto afkomstige muzikant en producer heeft In The Clear voorzien van een sfeervol en stemmig muzikaal fundament  waarin dobro, mandoline, gitaar, viool en bas domineren, maar waarin ook blazers opduiken.
Hugh Christopher Brown heeft gekozen voor een heldere productie, waarin alle details hoorbaar zijn. Dit fundament kleurt mooi bij de doorleefde stem van Suzanne Jarvie.

In The Clear is een album van een zeldzaam hoog niveau en het is een album waarop alles klopt. De productie is prachtig, de instrumentatie sfeervol en trefzeker, de verhalen zijn mooi en indringend en de songs zijn aansprekend.

Het Radio501 team heeft van dit nieuwe album gekozen voor Point Black als de nieuwe Radio501 Plaat Voor Je Hoofd.

Suzanne Jarvie in de Radio501 Studio

Suzanne Jarvie in de Radio501 StudioIn Mei 2019 komt Suzanne Jarvie weer naar Nederland
Radio501 is druk bezig om een optreden in Hoorn voor elkaar te krijgen
AGENDA
vr 17-5 Omrop Fryslan, Veendam – Blueprint Radio
za 18-5 Leusden – In The Woods
Zo 19-5
Ma 20-5

Di 21-5 Nijmegen – Trianon, Ramble onTuesday.
Wo 22-5
Do 23 -5 Gemert – De Bunker
Vr 24-5
Za 25-5
Zo 26-5

 

Bronnen: Krentenuitdepap en Continental Records

 
Suzanne Jarvie Official homepage

Suzanne Jarvie Facebook Likepage

 

, ,