Home
  • Home
  • Breek van Engel & Paul de Munnik is Plaat voor je Hoofd

Breek van Engel & Paul de Munnik is Plaat voor je Hoofd

7 september 2018 Plaat Voor Je Hoofd


Zeg je Steven Engel, dan zeg je Just. Engel & Just brachten vorig jaar nog een nieuw album uit, en scoorden meer dan eens een Plaat voor je Hoofd op Radio 501. Toch vond Engel het tijd worden voor een soloalbum. De eerste single heet Breek, en is deze week onze Plaat voor je Hoofd.

Samen met Just bracht Engel al vier albums uit en wisten ze de kleine zaal van Paradiso uit te verkopen met de releaseshow van hun laatste plaat. Bovendien wisten ze artiesten als Diggy Dex, Paul de Munnik en Bart van der Weide (Racoon) te strikken voor samenwerkingen. Nu is het tijd voor een solo-album, vond Engel. 18 november releast hij zijn nieuwe soloplaat Schatgraven, met een releaseshow in de Melkweg.

Voor dit album gebruikt Engel alleen echte instrumenten. Geen beats. De rapper speelt zelf geen muziekinstrumenten, dus strikte hij meerdere artiesten die aan het album mee wilden werken. Onder andere Tim Knol, Diggy Dex, Jawek Kamstra en Paul de Munnik hebben een aandeel in de plaat.
“Ik wilde graag een album maken zonder beats. Ik speel zelf geen muziekinstrumenten, dus moest ik wel opzoek naar muzikanten die mee wilden werken. Het is een soloplaat, maar ik denk niet dat ik eerder zoveel heb samengewerkt met andere muzikanten.” 

Paul de Munnik werkte ook al mee aan het vorige album van Engel & Just, en is bovendien te horen op de eerste single van Schatgraven. Deze eerste single, getiteld Breek, verscheen vandaag en is deze hele week Plaat voor je Hoofd op Radio 501.Jorik belde met Engel in de ochtendshow. Hij vertelde over zijn aanstaande album en zijn nieuwste single Breek. Jorik mocht gelijk vertellen dat we de single deze hele week in de schijnwerpers zetten als onze Plaat voor je Hoofd. Beluister het interview hier terug:


Verder toegevoegd aan onze playlist:

Nothing But Thieves – Forever & Ever More

Roosevelt – Getaway

RONDÉ – Calling

James Hersey – Real For You

SG Lewis ft. AlunaGeorge – Hurting


, , ,