Home
  • Home
  • Nieuw Seizoen Radio501 Blues on Sunday LIVE

Nieuw Seizoen Radio501 Blues on Sunday LIVE

30 augustus 2018 Blues on Sunday


Het vierde seizoen van Radio501 Blues on Sunday Live start op 21 oktober. Locatie Cultuurpodium Manifesto Hoorn, Holenweg 14c 1624 PB Hoorn (NH)Radio501 Blues on Sunday LIVEEindelijk is het dan zover. We gaan op 21 oktober 2018 van start met een nieuw seizoen van Radio501 Blues on Sunday LIVE. Het was even een lange weg en veel werk om alles qua organisatie en financiën rond te krijgen.
Ik werd continu bestookt met vragen over een nieuw seizoen en over welke locatie. Het is geen locatie in de binnenstad geworden. We gaan weer gebruik maken van Cultuurpodium Manifesto in Hoorn, een podium met een nieuwe professionele geluidinstallatie en een nieuwe lichtinstallatie.

De grote zaal toveren we weer om als Bluescafé  en het gaat er nog mooier uitzien dan vorig seizoen.
Het café wordt mooi aangekleed en er zullen voldoende zitplaatsen zijn.
De bands zorgen dan voor de muziek en ik hoop dat jullie, als bluesliefhebbers, dan weer komen om een geweldige sfeer te creëren. Wij verzorgen de snacks bij de “bluesborrel”

Opbouw Radio501 Blues on Sunday LIVE - SoundcheckDe eerste bands mag ik al bekend maken.
Op 21 oktober hebben we de band Johnny Feelgood met speciale gast de blueslegende Oscar Benton.
Op 25 november heeft een enorm goede band een optie genomen. Wordt binnenkort bekendgemaakt.
Op 27 januari komt Mojo Hand en dat is een band uit het zuiden van het land.
Op 24 februari komt Sweet Bourbon. Dat is een band uit het Oosten van het land.

Ik hou van HoornIk hoop jullie allemaal weer te verwelkomen,
Rogier van Diesfeldt (host Radio501 Blues on Sunday LIVE)

 
JOHNNY FEELGOOD met blueslegende OSCAR BENTON

Johnny Feelgood (Johnny Laporte links)Als de namen Magic Frankie, Livin’ Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, Johnny Laporte LIVE en JURA je iets zeggen dan weet je het waarschijnlijk al. Dampende blues en rock. Met een drive die niet te stoppen is en die je beluisterd moet hebben. De leden van Johnny Feel Good, samen goed voor meer dan 300 jaar blueservaring, laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands en bij gelegenheid ook in Johnny Feel Good.
De blues wordt op een unieke spontane manier gespeeld en de muziek voert je mee langs de randen van de ervaringen die iedereen met elkaar deelt. Elk optreden heeft zijn eigen dynamiek en is een avontuur op zich. That’s what makes Johnny Feel Good! Daarbij is één lid van Johnny Feel Good in het voorjaar van 2012 met zijn band Barrelhouse opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame en wonnen zij in 2017 een Edison met het Barrelhouse album ‘Almost There’.
Johnny Feel Good Facebook Likepage

 
Oscar is speciale gast tijdens dit optreden.

Oscar BentonOscar Benton maakte in de jaren zestig en zeventig furore als blues vocalist. Nadat hij in 1968 het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours won groeide Benton uit tot een ware blues legende. Zijn grote internationale doorbraak beleefde hij echter in 1981, toen de single Bensonhurt Blues te horen was in de Franse film Pour La Peau D’un Flic met Alain Delon. De single groeit in diverse Europese landen uit tot een hit. In de jaren daarna tourt Oscar onafgebroken door Europa tot hij in 2008 ten val komt en in coma raakt.
Het ongeval blijkt het einde van een glansrijke carrière. De val richt ernstig hersenletsel aan waardoor Benton opgenomen wordt in een verzorgingstehuis. In datzelfde verzorgingstehuis verrast hij op zijn 67e verjaardag vriend en vijand door een schitterende vertolking van Frank Sinatra’s My Way ten gehore te brengen. Het blijkt de start voor een bijzonder project. Een nieuw album, opgenomen met Barrelhouse-gitarist Johnny Laporte in het verzorgingstehuis waar Oscar woonachtig is.

 
I AM BACK

Met het uitkomen van zijn nieuwe album ‘I Am Back’ – in samenwerking met Johnny Laporte – voegt Oscareen nieuw hoofdstuk toe aan zijn lange Bluescarrière. Naar verwachting zal Oscar in Blues on Sunday een aantal van zijn oude stukken spelen en is er na afloop van het optreden een signeersessie.
Oscar Benton Facebook Likepage
.

Johnny Feel Good bestaat uit:
Johnny Laporte – gitaar
Armando Jansen – gitaar/ zang
Jan Blaauw – zang
Art Bausch – drums
Mark Harmsma – bas
Pim Spetter – piano
.
Speciale gast:
Oscar Benton – zang
.
MOJO HAND 

Blues band MOJO HAND is een fantastische Nederlandse bluesband spelend met plezier, energie en passie.

Mojo Hand LogoMOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!

De vier ervaren muzikanten spelen een mix van zelf geschreven en bestaande blues nummers, alles met het MOJO HAND gevoel in verschillende bluesstijlen. Het repertoire gaat van Texas tot Chicago, van funky tot swing en van traag tot rockende blues. De combinatie van een groovende ritme sectie, een grommend Hammondgeluid, bezielde en scherpe gitaarsolo’s, schreeuwende bluesharplicks en twee rauwe emotionele stemmen garanderen een onvergetelijke ervaring.

Mojo Hand Facebook Like Page
.

SWEET BOURBON & The Bourbonnettes

SWEET BOURBON is net zoals een goede bourbon een samenspel van verschillende ingrediënten die voor smaak en aroma zorgen. Zo is Sweet Bourbon ook een samenspel, maar dan van gepassioneerde muzikanten, afkomstig uit diverse muzikale richtingen en met een gezamenlijke voorliefde voor ‘the roots’.
Sweet Bourbon werd nog niet zo lang geleden opgericht, in 2014. Deze band ‘smaakt’ echter als een recept dat door jaren van rijping een uitgebalanceerde smaak heeft gekregen.
Zoals Chris, René, Roeland, Willem, Ruben en hun Bourbonnettes zelf zeggen: “a new blues sound”.
Ontdek de unieke sound met invloeden uit de Rock, Blues, Soul en Pop. Ontdek de originele mix van eigen werk en ‘good ol’ classics’.
It’s as Sweet as Bourbon…….
En het smaakt naar meer.


Sweet Bourbon Official Homepage

Sweet Bourbon Facebook LikePage

Radio501 Blues on Sunday LIVE op Facebook

Cultuurpodium Manifesto  Official Homepage

Bekijk hier de route naar Radio501 Blues on Sunday LIVE


, , , , ,