Home
  • Home
  • Daniel Roos – Rainy Night In Amsterdam is Plaat voor je Hoofd (Radio501 PVJH)

Daniel Roos – Rainy Night In Amsterdam is Plaat voor je Hoofd (Radio501 PVJH)

4 februari 2018 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uur
Daniel Roos

Daniel Roos scoort met Rainy Night In Amsterdam de Radio501 Plaat voor je Hoofd (Radio501 PVJH) van deze week.
Dit is de tweede keer dat Daniel Roos een PVJH notering heeft. In december 2013 had hij met “Running” al een keer de PVJH.
Rainy Night in Amsterdam is afkomstig van het album Catching Waves, dat begin dit jaar is uitgebracht.

 
OVER DANIEL ROOS

Singer/Songwriter en pianist Daniel Roos (1987) is geboren in Nederland.
Geïnspireerd door artiesten als Billy Joel, Elton John, Ray Charles en Stevie Wonder, maakt hij soulvolle op piano gebaseerde pop / rock.
Daniel begon zijn muziekcarrière echter als lid van een hiphop-liveband waarmee hij in 2007 een nationale talentcompetitie won, waarna de groep op tournee ging in Zuid-Afrika. Deze reis inspireerde Daniel om het onafhankelijk uitgegeven album A New Time (2009) te schrijven en op te nemen, waarvoor hij samenwerkte met artiesten als achtergrondzanger Jim Gilstrap (oa Stevie Wonder), ex BeeGees-gitarist Vince Melouney en Defunkt frontman en trombonist Joseph Bowie.

Vanaf 2009 richtte Daniel zich voornamelijk op het componeren en produceren van muziek voor theater- en filmproducties en hij sloot zich aan bij de populaire Nederlandse komiek Sjaak Bral en zijn band op tournee door Nederland.
In 2011 produceerde hij zijn eigen theatervoorstelling Inmusication: een muziektheaterstuk dat live muziek combineert met film, dans en gesproken woord / poëzie. Een opname van deze show werd onafhankelijk uitgebracht als een live-cd / dvd.

Sinds 2012 toerde Daniel regelmatig samen met komiek Sjaak Bral, die hem muzikaal vergezelde voor zijn jaarlijkse Sylvester-shows. Sommige liedjes die ze de afgelopen jaren hebben geschreven zijn opgenomen voor de cd Liedjes van Vaarwel (2015).
Bovendien treedt Daniel regelmatig op in het ‘nummer 1’ 4-sterren stadhotel van Zwitserland, Art Deco Hotel Montana in Luzern, en speelt dan van alles:  van oude en moderne popsongs en jazzstandaarden tot filmscores, blues en improvisatie.

In 2014 verscheen Daniel’s eerste EP Blues Child, dat positieve recensies in Nederland ontving, waarin hij “uitstekend pianospel en een gevoelvolle stemtimbre” en “vijf sterke composities, overtuigend en met veel gevoel bezongen” citeerde. In december 2015 werd zijn tweede EP ‘Come Hell or High Water’ – opgenomen met band – uitgebracht.

Het nieuwe album Catching Waves is nu verkrijgbaar.
Bron: Daniel Roos Official Homepage

Daniel Roos op Facebook 
DOWNLOAD DE GRATIS RADIO501 APP! En Luister Mee!

  

.


KOM IN CONTACT MET DE DJ!
 

 

, ,