Home
  • Home
  • Oscar Benton – I’m Back is tot eind december het “Radio501 Blues on Sunday Album van de Maand”

Oscar Benton – I’m Back is tot eind december het “Radio501 Blues on Sunday Album van de Maand”

19 december 2017 Blues Album vd Maand Blues on Sunday


Op 27 januari 2018 treedt Oscar Benton  op met zijn Oscar Benton Blues Band. Dat staat te gebeuren in Patronaat Haarlem en daar zal  ook het nieuwe album ‘I Am Back’ officieel gepresenteerd worden.Oscar BentonOscar Benton had 7 jaar geleden zijn muziek carrière officieel beëindigd en nu maakt ‘De Levende Blueslegende’ zijn comeback!
Op 12 januari 2018 verschijnt zijn nieuwe album met de toepasselijke titel I Am Back.
De eerste single van dit album heet Bensonhurt Blues Revisited en dat is een bewerking van Oscar Benton’s Europese nummer één hit met dezelfde titel  die te horen was in de film Pour La Peau D’un Flic in 1981.
Het album I Am Back wordt op 27 januari 2018 officieel gepresenteerd in Patronaat Haarlem en is nu tot eind december het Radio501 Blues On Sunday Album van de Maand..

Oscar Benton was in de jaren zestig en zeventig als blues zanger en gitarist zeer bekend in de bluesscene. Hij brak door toen hij in 1968 het prestigieuze Loosdrechts Jazz Concours won. Oscar Benton brak in 1981 internationaal door, toen zijn Bensonhurt Blues te horen was in de Franse film Pour La Peau D’un Flic.
Bensonhurt Blues werd daardoor in diverse Europese landen  een hit. Vanaf 1981 toerde Oscar onafgebroken door Europa tot hij in 2008 ongelukkig ten val kwam en in coma raakte.

Het ongeval werd het einde van een glansrijke carrière. De val richtte ernstig hersenletsel aan, waardoor Oscar Benton opgenomen moest worden in een verzorgingstehuis. Op zijn 67e verjaardag verraste hij zijn vrienden  met een schitterende vertolking van My Way van Frank Sinatra. Het werd de start voor een bijzonder project met Johnny LaPorte. Een nieuw album werd samen met Johnny Laporte uitgewerkt en deels opgenomen in het verzorgingshuis  waar Oscar woont.

“Het is begin februari 2016, de verjaardag van Oscar. Er wordt gepraat, gedronken, gegeten en muziek gemaakt. Opeens staat Oscar op en gaat voor het gezelschap My Way zingen. In één keer en op vol volume. Zonder fouten, zonder begeleiding. Ik ben sprakeloos, iedereen is sprakeloos en verbaasd dat Oscar dat nog altijd kan. Na dat feestje bezocht ik hem wekelijks. In een speciaal ingerichte ruimte in het verzorgingstehuis namen we door mij gecomponeerde liedjes op welke Oscar inzong. Voor we het wisten hadden we een volledig album opgenomen!” – Johnny Laporte.

De Haarlemse blueslegende trad sinds het beëindigen van zijn carrière alleen nog bij hoge uitzondering op. Hij speelde de afgelopen jaren nog diverse keren in concertzalen in Boekarest en Istanboel. Ook  werd Oscar in 2016 door de president van Tsjechië  gevraagd om te komen spelen voor het kabinet in Praag .

Oscar Benton laat op  I Am Back, dat tot eind december het Radio501 Blues album van de maand is,  horen dat hij nog lang niet toe is aan zijn pensioen!
Op 27 januari 2018 treedt Oscar Benton  op met zijn Oscar Benton Blues Band. Dat staat te gebeuren in Patronaat Haarlem en daar zal  ook het nieuwe album ‘I Am Back’ officieel gepresenteerd worden.

Official Website: Oscar Benton

 

”Het onmogelijke realiseren door een CD te maken” dat was het doel van vele muziek-vrienden van Oscar Benton. Oscar woont in een verzorgingshuis vanwege een ernstig hersenletsel. Om zijn herstel te bevorderen vonden vrienden dat er een nieuwe CD moest komen. Op 19 november was het zover, donateurs waren uitgenodigd om bij de releaseparty aanwezig te zijn.Oscar Benton zingt Bensonhurst Blues. (Staat op I’m Back)
, , , ,