Home
  • Home
  • Vanessa Collier – “Dig A Little Deeper” is Plaat voor je Hoofd (Radio501 PVJH)

Vanessa Collier – “Dig A Little Deeper” is Plaat voor je Hoofd (Radio501 PVJH)

6 november 2017 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd PVJH


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uurVanessa Collier  scoort met “Dig A Little Deeper” van haar nieuwe CD Meeting My Shadow de Radio501 PlaatVoorJeHoofd (PVJH)

Vanessa Collier is een Amerikaanse zangeres, saxofoniste en singer-songwriter en  komt uit Philadelphia.
Deze stad is muzikaal bekend door de Philadelphia Sound ook wel “Philly Soul” genoemd: oude stijl soul (1960s-1970s) met veel funk invloeden.
De invloed van de Philly Soul, of Philly Sound, is te horen op haar nieuwe cd ‘Meeting My Shadow’ en dat is ook heel duidelijk te horen op deze nieuwe Radio501 PlaatVoorJeHoofd: Dig A Little Deeper (zie videoclip). Lekker dat dit genre muziek nog gemaakt wordt.

Dig A Little Deeper is qua muziekstijl niet echt vernieuwend, maar toch heerlijk om eens een week als PlaatVoorJeHoofd naar te luisteren.

OVER VANESSA
Zij is afgestudeerd aan de Berklee College of Music.  Vanessa’s verleidelijke zang en stekende saxofoonwerk is ontstaan ​​toen zij lid was van de band van Joe Louis Walker (2012-2013).
Haar debuutalbum Heart Soul & Saxophone uit 2014 werd als “schitterend”  bestempeld in Dan Aykroyd’s blues-radioshow, waar zij alle lof kreeg als “Best of 2014 Blues Breaker”.

Met het succes van haar debuutalbum en haar charismatische live-optredens, is Vanessa veel gevraagd voor tournees over de hele wereld.
In maart 2017 kwam haar langverwachte tweede album Meeting My Shadow op de markt .

Vanessa heeft ook een privésaxofoonstudio waar zij aan ongeveer 30 studenten per week lesgeeft. Ze doet daarnaast ook vrijwilligerswerk op scholen in Pennsylvania, Delaware en Maryland; fungeert als jurylid op solo- en ensemblefestivals; en biedt jazz-, blues- en saxofoonclinics in de Verenigde Staten.

 


Vanessa Collier Homepage

Vanessa Collier Facebook Likepage

DOWNLOAD DE GRATIS RADIO501 APP! En Luister Mee!

  

.

 

  .

, ,