Home
  • Home
  • The Academic – Bear Claws is de Plaat voor je Hoofd

The Academic – Bear Claws is de Plaat voor je Hoofd

9 juli 2017 Plaat Voor Je Hoofd


De vier Ierse schoolvrienden van The Academic ken je misschien van het nummer ‘Different’. Dit weekend verscheen hun zomerse nieuwe single ‘Bear Claws’, die we gelijk tot nieuwe Plaat voor je Hoofd uitroepen!

De vier Ierse schoolvrienden Craig, Dean, en broertjes Matt en Stephen zijn er klaar voor om aan Europa te laten zien wat ze in hun mars hebben. De vier maken al sinds hun dertiende samen muziek, en brachten in 2015 een debuut ep uit onder de bandnaam The Academic. De heren maken dansbare indierock wat doet denken aan Circa Waves. En laat dit nou net de band zijn die twee jaar geleden een zomerse indierock-knaller uitbracht. Circa Waves had T-Shirt Weather in 2015, The Academic kwam dit weekend met Bear Claws. Een pakkend gitaarrifje en drumbeat en een refrein wat je na een paar keer luisteren wel mee moet zingen. Wij zien het al voor ons: zweten in een veel te warme festivaltent, en dansen op dit liedje. Wellicht op Lowlands, want daar staan ze dit jaar.

Bear Claws is hét festival anthem van 2017 als het aan ons ligt. We roepen ‘m deze week in ieder geval uit tot Radio 501 Plaat voor je Hoofd. Deze belangrijkste track van jouw favoriete radiostation draaien we een week lang elk uur.


Verder toegevoegd aan onze playlist:

Coldplay – A L I E N S

Lost Frequencies & Netsky – Here With You

HONNE – Just Dance

Youngr – ’93

BC Unidos ft. Shungudzo – Bicycle


, , ,