Home
  • Home
  • Amerikaanse deal voor Backgammon

Amerikaanse deal voor Backgammon

27 april 2017 Muzieknieuws


Nieuws! De Nederlandse rockband Backgammon, die je nog kent van hun ex- Plaat voor je Hoofd ‘Strangers’, hebben samen met hun label This Could Be Your Music Label (TCBYML) een internationale licentie overeenkomst gesloten met de Amerikaanse Esther Creative Group (ECG).

De overeenkomst betekent dat Backgammon, dat in februari hun gelijknamige debuutalbum bij TCBYML uitbracht, actief door ECG zal worden ondersteund in de verdere ontwikkeling van hun carrière in een achttal landen: Amerika, Canada, Mexico, Brazilië, Argentinië, Chili, Australië en de Engeland.

ECG houdt zich bezig met talent management en consulting voor artiesten als Jamie Lidell, The Gaslight Anthem en Violent Femmes. ECG werkte eerder al voor Bryan Ferry, Against Me! en Rickie Lee Jones. ECG oprichter Tom Sarig was daarnaast de laatste 9 jaar manager van Lou Reed.
Backgammon: “Het is onwerkelijk dat iemand met zoveel ervaring, uit alle bands juist jou benadert. We kunnen niet wachten om voor het eerst de oceaan over te steken.”

Over Backgammon

Backgammon is een viermans-formatie uit Ermelo, Gelderland. De band was in 2013 winnaar van het Studentenband Festival, werd in 2014 door 3voor12 gekozen tot Hollandse Nieuwe en in 2015 behaalden ze de finale van de Grote Prijs van Nederland. De band gaf concerten in Nederland, Engeland en België en stond op diverse festivals.

Na twee EP’s en drie singles verscheen jl. februari het volwaardige debuutalbum van Backgammon. Het is geproduceerd door Martijn Groeneveld (John Coffey, Dotan, Lucky Fonz III) en op het album komt alles samen wat de band zo bijzonder maakt. De singles Gun In The Yard, Oh Yeah! en Through The Back Of My Head horen we nu ingebed tussen gloedvolle nieuwe tracks waar de vooruitgang in songwriting vanaf spat.

Maar liefst twee tracks van het album schopte het tot Radio 501 Plaat voor je Hoofd: ‘Strangers’ en ‘Oh Yeah’. Bovendien bemachtigde ‘Through The Back Of My Head’ een plek op de playlist. Een paar jaar geleden kreeg de band haar eerste Plaat voor je Hoofd met ‘Morning Glow’, en daarmee is Backgammon een van de weinige bands die het drie keer toe tot Plaat voor je Hoofd schopte.

Lees ook: Backgammon in Paradiso: gewoon super strak! En hard.

, ,