Home
  • Home
  • Maak kennis met Gert-Jan Brugman!
gert-jan persfoto maart 2017

Maak kennis met Gert-Jan Brugman!

18 april 2017 Radio501 Nieuws Tussen Jong en Oud


Vanaf aanstaande donderdag verwelkomen we een nieuwe dj in de vaste programmering. Hoog tijd om even kennis te maken dus. Maak kennis met Gert-Jan Brugman!

Gert-Jan mocht al een keertje ‘oefenen’ in de 501-Carrousel, maar krijgt vanaf deze week eindelijk een plekje in de reguliere programmering. Vanaf aanstaande donderdag hoor je hem elke twee weken tussen 18:00 en 20:00 op Radio 501, met zijn nieuwe programma ‘Tussen Jong en Oud’. Daarom vonden wij het weleens tijd worden om even kennis te maken.
Wat zijn je plannen bij Radio 501?

Bij Radio 501 wil ik graag identiteit geven aan de luisteraar. Muziek is een taal die je over de hele wereld kunt spreken. Voor iedereen is het een persoonlijke emotie met een aparte golflengte. De kunst is het bij elkaar brengen van die emoties, op dezelfde golflengte, door ze met muziek en woord aan elkaar te verbinden. Zoals dat bij een concert gebeurt, waar mensen verenigen door de muziek. Op zo’n manier geef je identiteit aan jezelf, aan een programma en aan je luisteraar. Radio is op deze wijze een heel mooi instrument om op een vriendelijke manier mensen te binden. De muziek die ik draai is dus niet zo zeer gerelateerd aan stijl maar meer aan emotie.
En wat doe je buiten de radio?

Ik werk al 25 jaar als all-round grafisch medewerker bij drukkerij Sprint Print in Hoorn. Daarnaast ben ik getrouwd met een schat van een vrouw en hebben we twee geweldige meiden. Hobby’s heb ik teveel. Ik hou van het podium en speel al zo’n 25 jaar mee als amateur in musicals, en de laatste 15 jaar ook in diverse  toneelstukken. Verder speel ik nu al een jaar of 6 gitaar, schrijf ik graag en hou ik van tekenen, schilderen en ontwerpen. Ik ben dol op stripboeken en hou ik erg veel van lezen. Vooral fantasy en geschiedenisromans, maar de laatste jaren ook veel biografieën. Het liefst van beroemde muziek iconen.
Wat heb je met welke muziek?

Zoals al eerder gezegd is mijn smaak heel breed. Het is vooral de emotie die mij aan muziek bindt. Je kunt me niet écht op één stijl vastzetten, al moet ik toegeven dat ik de laatste jaren erg veel neig naar de jazz-funkrock van Steely Dan. Het is afhankelijk van mijn stemming. Ik kan bijvoorbeeld ook enorm genieten van een klassiek stuk of van musicalmuziek. Uit mijn jeugd heb ik heel veel rock’n’roll meegenomen. Ik hou ook van progressieve en symfonische rock, glamrock, sommige hardrock uit de 70’s, country rock, foute disco, Nederlandstalige pop, blues, soul, reggae, merengue, latin en nog veel meer!
Stel, je zou nu een top 5 moeten maken van de 5 beste albums ooit gemaakt. Wat zou die dan zijn?

Het liefst zou ik een album Top 1000 samenstellen, want er zijn teveel mooie albums gemaakt. Maar op dit moment zou ik het liefst naar de volgende 5 albums luisteren:

  1. Police – Outlandos d’amour

  2. Michael Jackson- Off the Wall

  3. Keane – Hopes and fears

  4. Steely dan – Aja

  5. Toto – The seventh one


We vroegen Gert-Jan ook naar zijn 50 essential tracks: zijn 50 favoriete liedjes aller tijden. Het resultaat vind je hier:Luister vanaf donderdag ‘Tussen Jong en Oud’, elke twee weken van 18:00 tot 20:00 op Radio 501!

, ,