Home
  • Home
  • Maurice van Hoek – Tired of Running is Plaat voor je Hoofd

Maurice van Hoek – Tired of Running is Plaat voor je Hoofd

16 april 2017 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uur en in de gepresenteerde uren 1x per programmaMAURICE VAN HOEKZijn  nieuwe single Tired of Running is deze week de nieuwe PlaatVoorJeHoofd

Bands schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond en we worden overspoeld met de hoeveelheid muziek die iedere week weer wordt uitgebracht. In een tijdperk waarin alles in rap tempo aan de mens gepresenteerd wordt, is het daarom fijn dat er ook artiesten zijn die de tijd nemen om met puur vakmanschap parels van platen te maken.
Zo’n artiest is bijvoorbeeld Maurice van Hoek (25 januari 1992). Hij ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuut album ‘Live Forevermore’.

In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”
Maurice keert opgelucht terug, met een visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet: songs schrijven.

Terug in Nederland voltooit hij zijn studie en werkt hij tegelijk aan zijn composities, zijn band en zijn eerste album. ‘Live Forevermore’ komt uit op 6 mei 2016.
Maurice studeert cum laude af en krijgt lovende recensies op het album. Maurice speelt waar hij kan. Duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Drie singles kondigen vanaf 17 maart de komst aan van een nieuw album dat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen, waarmee hij de ontwikkeling tot ‘Countryfenomeen’ voortzet.

Zijn  nieuwe single Tired of Running is deze week de nieuwe PlaatVoorJeHoofd

 
Tired of Running

Copyrights by Maurice van Hoek
Written by Maurice van Hoek
Arranged with David Gram, Stan de Kwaadsteniet, Rafael Schwiddessen, Merel Moelker, Bill Scott Mookhoek and Mischa den Haring
Recorded at Studio Joneski with engineer Sam Jones
Mixed by Erik Spanjers
Mastered by Alex Geurink

Maurice van Hoek Official Homepage 


,