Home
  • Home
  • Backgammon – Strangers is de nieuwe Plaat voor je Hoofd!

Backgammon – Strangers is de nieuwe Plaat voor je Hoofd!

11 februari 2017 Plaat Voor Je Hoofd


Normaal maken we hem pas op zondag bekend, maar Jorik had net toch al Thijs van Backgammon aan de telefoon, en vertelde het goede nieuws dus maar vast meteen. ‘Strangers’, de nieuwe single van Backgammon wordt hun derde Plaat voor je Hoofd!

Afgelopen vrijdag verscheen het langverwachte debuutalbum van Backgammon. De eerste helft van het album was al uit, in de vorm van de ep ‘Side A’. Daar stonden onder andere de tracks ‘Gun In The Yard’  en ‘Through The Back Of My Head’ op, welke onze playlist al gehaald hadden. ‘Oh Yeah!’ schopte het zelfs tot Plaat voor je Hoofd. Omdat wij toch wel heel erg fan zijn, en dat album graag nog wat extra uitlichten, roepen we de nieuwe single ‘Strangers’ uit tot alweer de derde Plaat voor je Hoofd voor Backgammon! Gefeliciteerd jongens! Oh ja, meer goed nieuws voor de jongens! Jorik roept het album deze maand uit tot Album v/d Maand in zijn programma Gewoon Jorik.

Backgammon is een van de vele talentvolle jonge bandjes op de Herman Brood Academie. In 2014 verscheen de ep ‘A Walk Back Home’, met daarop ‘Morning Glow’. De eerste Plaat voor je Hoofd voor de jongens. Daarna werd het even stil, maar toen ze vorig jaar tweede werden bij de Grote Prijs van Nederland ging het hard! Na een tweede ep, drie singles en een nieuw geluid is het nu tijd voor een debuutalbum. Met dit album gaat de band wat meer de rockkant op.
Lees ook: Backgammon in Paradiso: gewoon super strak! En hard.


Verder toegevoegd aan onze playlist:

Katy Perry ft. Skip Marley – Chained To The Rhythm

DJ Fresh ft. Diplo, R City, Selah Sue & Craig David – Bang Bang

Vrienten, Kooijmans & De Groot – Touwtjes Uit De Deur

Eve McKing – Roll With The Punches

The Khanz – Be Somebody

, ,