Home
  • Home
  • Backgammon releast haar debuutalbum, in Paradiso!

Backgammon releast haar debuutalbum, in Paradiso!

8 februari 2017 Concert tips


Aanstaande vrijdag komt ‘ie uit: het debuutalbum van Backgammon! In stijl, met een releaseparty in Paradiso. Radio 501 is aanwezig!

Vrijdag 10 februari brengt Backgammon haar selftitled debuutalbum uit. Fysiek is hij te koop op vinyl, waarvan de A-kant vorige zomer al uitkwam als ep. Die ep droeg, geheel toepasselijk, de titel ‘Side A’. De tracks op Side A vielen al erg goed bij ons. Zo schopte ‘Oh Yeah!’ het tot Plaat voor je Hoofd, en kreeg het prachtige herfstliedje ‘Through The Back Of My Head’ een plek op onze playlist.

De tweede helft van het album is vanaf vrijdag ook een feit. Radio 501 is aanwezig bij de releaseparty. Mochten we je daar niet zien, biedt social media een oplossing voor je. Daar houden we je namelijk via Snapchat, en livestreams op Instagram en Facebook op de hoogte van de avond.

Scan de code, en volg ons op Snapchat!Backgammon is een van de vele talentvolle jonge bandjes op de Herman Brood Academie. In 2014 verscheen de ep ‘A Walk Back Home’, met daarop ‘Morning Glow’. De eerste Plaat voor je Hoofd voor de jongens. Daarna werd het even stil, maar toen ze vorig jaar tweede werden bij de Grote Prijs van Nederland ging het hard! Na een tweede ep, drie singles en een nieuw geluid is het nu tijd voor een debuutalbum. Met dit album gaat de band wat meer de rockkant op.
“We zijn allemaal wat volwassener geworden. En lekker rocken is toch wel iets wat wij erg leuk vinden!” – Thijs van der Meulen, zanger/gitarist van Backgammon


, , ,