Home
  • Home
  • Herfst met Howlite: Storm Chaser is Plaat voor je Hoofd!

Herfst met Howlite: Storm Chaser is Plaat voor je Hoofd!

4 december 2016 Plaat Voor Je Hoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uur en in de gepresenteerde uren 1x per programmaOns favoriete herfstliedje van dit moment is afkomstig van de Australische zangeres Howlite. ‘Storm Chaser’ stond vorige week al op onze playlist, deze week roepen we ‘m zelfs uit tot Plaat voor je Hoofd!

Howlite is de reïncarnatie van kunstenares Alison Thom uit Melbourne die in een vorige artiestenleven haar folk roots voorrang gaf. Na een burnout heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden en bewandelt ze een heel ander muzikaal pad.
“The whole EP came about as a result of a huge breakdown I had in 2013, I basically threw out all my old songs, had a huge crisis of conscience and identity and slowly began to address all the elements of my personality I was unhappy with – depression and anxieties, my behaviour in relationships, my destructive tendencies. Storm Chaser was born from that; the constant and seemingly inevitable choice to walk into the worst situations for me, to volunteer myself as martyr or siren – deliberately leading myself or others into danger. I wanted to make a beautiful song about being a terrible person.”

‘Storm Chaser’ is een aangrijpende popsong met donker gelaagde vocalen en synthetische geluiden. Je hoort elementen van Aurora gecombineerd met de dromerige gitaar fuzz van Daughter.
“The goal was to create something bittersweet – uplifting and emotional. I wanted to make a beautiful song about a terrible person.” 

Afgelopen vrijdag verscheen de ep ‘Reasons’. Voor deze ep kreeg ze inspiratie vanuit de sample en synthesizer hoek en dat zorgde voor een volkomen nieuwe benadering van haar muziek.
Check ‘Storm Chaser’, de Plaat voor je Hoofd van Howlite hier:De Radio 501 Plaat voor je Hoofd hoor je in de non-stop programmering ieder uur en in de gepresenteerde uren één keer per programma.
Ook toegevoegd aan onze playlist:

Imagine Dragons – Levitate
Engel & Just ft. Paul de Munnik – Rob
Dan Croll – Swim
Cruels ft. Rush Davis – Easy
Jeanne – Marsh Fire

, ,