Home
  • Home
  • Refuel van The Veldman Brothers is in december het “Radio501 Blues on Sunday Album van de Maand”

Refuel van The Veldman Brothers is in december het “Radio501 Blues on Sunday Album van de Maand”

3 december 2016 Blues Album vd Maand Blues on Sunday


Iedere week op zondagavond 2 tracks van het album, in beide uren een track in Radio501 Blues on Sunday van 20.00-22.00u op Radio501
logo-vmb-site_60

The Veldman Brothers hebben een nieuwe cd! Natuurlijk groot nieuws en de band is nu druk bezig met een CD Release Tour. Tussendoor scoren zij ook nog even “Het Blues Album van de maand” in Radio501 Blues on Sunday

‘Refuel’ heet het nieuwe album van The Veldman Brothers. Een meer dan symbolische titel, de bluesband uit Zwolle opereert sinds een jaar namelijk met een gloednieuwe ritmesectie. De vernieuwde band deed inmiddels een kleine zeventig optredens in binnen- en buitenland en schreef veel nieuwe nummers. Elf daarvan zijn terecht gekomen op Refuel.

rogier-met-nieuwe-cd-veldman-brothers-2016

Rogier van Diesfeldt (Host Radio501 Blues On Sunday) met de gloednieuwe CD “Refuel” van The Veldman BrothersFrisse energie en nieuw elan dus bij The Veldman Brothers. Zij behoren al jarenlang tot de meest spelende bluesbands van Nederland  en zij draaiden in 2016 een topjaar. “Refuel was dus de logische titel voor dit album”, aldus zanger/gitarist Gerrit Veldman, die samen met zijn broer Bennie (toetsen, mondharp, zang) al sinds jaar en dag het gezicht van de band is.

De ritmesectie van The Veldman Brothers wordt tegenwoordig gevormd door bassist Fred van der Wende uit Zwolle en de Zutphense drummer Han Neijenhuis. Van der Wende en Neijenhuis zijn inmiddels uitgegroeid tot een soort stiefbroers van de twee Veldmannen. En in het bluescircuit wordt de band gezien als het ‘ultieme bluesbroederschap’.

 
The Veldman Brothers in Radio501 Blues On Sunday LIVE

The Veldman Brothers hebben op 14 juni 2015 in het eerste seizoen van “Radio501 Blues On Sunday Live” gespeeld.
Ik hoop The Veldman Brothers in de Tweede helft van 2017 weer te kunnen aankondigen in Radio501 Blues On Sunday Live.
Zij zullen dan alle nieuwe tracks van dit album van de maand ten gehore brengen.

The Veldman Brothers in Radio501 Blues On Sunday LIVE (14 juni 2015) Foto: Dime Spijkerman

The Veldman Brothers in Radio501 Blues On Sunday LIVE (14 juni 2015)
Foto: Dime SpijkermanThe Veldman Brothers – Refuel
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 25 november 2016


the-veldman-brothers-2016-photo-ben-vulkers-1024x1024

, ,