Home
  • Home
  • Radio501 luisteren over je stereo!

Radio501 luisteren over je stereo!

4 november 2016 Nieuws van Radio501 Radio501 Nieuws


Lekker naar Radio501 luisteren in de woonkamer, zoals je gewend bent naar Radio te luisteren. Geen PC of laptop nodig en jezelf dan ook gewoon door de ruimte kunnen bewegen, zonder dat je achter een apparaat hoeft te zitten. En natuurlijk een betere kwaliteit muziek dan uit de speakers van je PC of Laptop!

De Argon Stream 2 is bij Botman Sound & Vision te koop.  (Gedempte Turfhaven Hoorn)
Ga naar: Botman Sound & Vision Official homepage voor meer informatie. En Botman is bereid om bij de aanschaf van de Argon Stream 2,  Radio501 voor je te selecteren, zodat je thuis meteen kunt gaan luisteren naar je favoriete Radiozender. Hoe mooi is dat?

Argon Audio brengt met de Stream 2, een supercompact apparaat, op de markt waarmee je op een eenvoudige manier muziek kunt streamen met behulp van je bestaande installatie. Voorzien van Spotify Connect is de Stream 2 bovendien voor een erg schappelijke prijs verkrijgbaar. Wij zijn benieuwd naar de prestaties van zo’n klein audioapparaat.

Hoewel het streamen van muziek onder een steeds groter publiek gemeengoed begint te worden, zijn er nog steeds veel mensen erg huiverig voor. Ik hoor het vaak bij kennissen: dat streamen van muziek, dat is toch nog best ingewikkeld? Een ander, vaak gehoord argument om niet aan die nieuwe vorm van muziekbeluistering te beginnen, is dat de prijs van zo’n nieuw systeem toch wel erg hoog ligt.

Mooi dat er dan nu de Argon Stream 2 van Argon Audio is. De Stream 2 maakt op een eenvoudige manier het streamen van muziek mogelijk. En daarvoor betaal je dan ook nog eens een relatief klein bedrag. Mooi toch? Wij waren benieuwd hoe de Stream 2 in de praktijk zijn werk doet.

 
Streamen van muziek

Het streamen van muziek, heb je daar niet veel te ingewikkelde apparaten voor nodig? Ik hoor het maar al te vaak. Een NAS, een mediaplayer, een DAC, een router, een voorversterker en dan ook nog een streamer zelf? Tja, het kan allemaal. En zeker als je het beste van het beste wilt hebben en voor “high end geluid” wilt gaan. Maar voor veel mensen vormt de opsomming van het bovenste rijtje een dusdanige blokkade, dat ze voor de rest maar afzien van verder onderzoek naar de mogelijkheden van het streamen van muziek. Een kwestie van door de bomen het bos niet meer zien, zeg maar. Kan dat niet allemaal wat eenvoudiger?

 
Wat is het, hoe ziet het er uit?

20150228002740_argstream2bk_2Eenmaal uit het ook al kleine verpakkingsdoosje gehaald, blijkt de Argon Stream 2 een klein apparaatje te zijn van 12,9 bij 5,5 bij 8,0 centimeter. Zo klein heb ik het hier in huis nog niet meegemaakt. En met een gewicht van 0,33 kilogram slaat hij ook al alle records.

20150228002740_argstream2bk_4Aan de voorkant van de Stream 2 zit een kleurendisplay. Aan de achterzijde zitten aansluitingen voor digitale (optisch) en analoge uitgangen. Daarnaast is er een ethernetaansluiting (WiFi is ook mogelijk) en een aansluiting voor de netspanning. That’s it.
Er is ook nog de kleine maar fijne afstandsbediening. Er zit geen USB-aansluiting op de Stream 2, een harde schijf rechtstreeks aansluiten gaat dus niet.

Als je geen ethernetkabel kunt aansluiten, kun je dat ook draadloos via WiFi doen, maar dan heb je voor deze manier van muziek streamen toch ook nog een WiFi router nodig. Maar dat hebben de meesten tegenwoordig wel.
Nadat de Stream 2 eenmaal aangesloten is, wordt een navigatiemenu aangeboden. Via de meegeleverde afstandsbediening kun je gemakkelijk door het menu scrollen en kom je bijna automatisch bij het menu waar je je WiFi code kunt invullen. Als je dat gedaan hebt, zoekt de Stream 2 verbinding met je netwerk. Dat werkt gelijk prima.
Nu heb je in feite keuze uit drie opties: muziek via internet-radiostations, via de Music Player die via je thuisnetwerk verbinding legt met muziek op je pc, of via Spotify Connect.

 
Internet Radio

20160420_180436-cr 450pxDe wereld van de internet-radiostations is behoorlijk uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een radiostation voor te vinden. Zo kom je natuurlijk als eerste  uit bij Radio501, maar ook bijvoorbeeld bij een zender in Algerije met veel Franstalige muziek en daarna kun je  belanden via de optie radiozenders Oceanië bij een zender in Nieuw Zeeland (radio KFM) met veel dubstep en reggae, om uiteindelijk toch weer bij je eigen favoriete Radio501 uit Nederland uit te komen.  Kortom, de wereld is groot, maar soms ook weer heel erg klein.

 
Conclusie

De Argon Stream 2 is een ideaal apparaatje om je kennis te laten maken met de wereld van streaming music. Met relatief weinig middelen, je oude vertrouwde hifi-installatie, een WiFi router en de Stream 2, kun je al aan de slag. Voeg daar nog het gemak van een tablet en de gedownloade app van Argon aan toe, en je kunt vanaf de bank zo’n beetje alle muziek tot je laten komen in een prima kwaliteit.
De Stream 2 verslaat niet de streaming apparatuur uit het hogere segment, daarvoor moet je echt dieper in de buidel tasten. Maar voor een prijs van ±149 euro is deze Stream 2 van Argon een niet te versmaden kans voor diegenen onder ons die op een gemakkelijke manier met een klein apparaat willen beginnen met streamen en het luisteren naar Radio501!

 
Bron: Hifi.nl 

De Argon Stream 2
De Argon Stream 2 is een goedkope muziekstreamer om je bestaande muziekinstallatie te upgraden met Spotify Connect, Internet radio en muziek vanaf je PC of MAC. Je bediend de Stream 2 met je smartphone of tablet voor Apple iOS of Android.

De handleiding voor de Argon Stream 2 vind je hier: http://www.argonaudio.com/wp-content/uploads/2013/09/Stream2-manual-UK-17-06-2015-UNDOK-A6format.pdf
De Argon APP
Met de app van Argon Audio kun je alle muziek van je computer of netwerkschijf streamen en het overzicht en afspelen van Internet Radio beheren.
Het grote kleurendisplay op de voorkant van de Argon Stream 2  ziet er duidelijk uit en maakt het erg eenvoudig om door je muziek te navigeren met de bijgeleverde afstandsbediening.

De app heet UNDOK en de handleiding vind je hier: http://www.argonaudio.com/undok-guide/
Over Argon
Argon is een kwaliteitsmerk dat haar oorsprong vindt in AudioNord Distribution. Met meer dan 20 jaar ervaring in het selecteren en distribueren van kwaliteitsproducten tegen aantrekkelijke prijzen wordt deze expertise gebruikt tijdens hun zoektocht naar meer. Nu vind je bij Argon onder andere een DAB radio, luidsprekers, kabels en accessoires.

,