Home
  • Home
  • Maar hoe belangrijk is de DJ Mag top 100 nou echt?

Maar hoe belangrijk is de DJ Mag top 100 nou echt?

21 oktober 2016 Muzieknieuws


Dat is de vraag die al de hele week gesteld wordt in de dancescene. Het is de week van ADE: vijf dagen lang is onze hoofdstad ook even de hoofdstad van de dancemuziek. Met als hoogtepunt de uitreiking van de DJ Mag top 100. Maar is dit eigenlijk nog wel een hoogtepunt?

De DJ Mag top 100 was altijd de graadmeter voor de wereldwijde dancemuziek. Maar steeds meer mensen gaan zich afvragen wat deze lijst nou eigenlijk betekent. Vorig jaar gaf Martin Garrix al openlijk toe dat hij twijfelde of hij de prijs wel in ontvangst zou nemen als hij nummer 1 zou worden. Nicky Romero zei deze week dat hij niet meer gelooft in de lijst, en ook Dillon Francis uitte zijn frustraties op Instagram.

 It happens every year @djmagofficial


A video posted by Dillon Francis (@dillonfrancis) on


De lijst is steeds meer een populariteitsprijs geworden, want het blijft nog altijd een publieksprijs. De meeste stemmen gelden. De dj met de meeste campagne wint. Een juryprijs zou dan ook beter zijn, vinden veel mensen. Maar juist voor een publieksprijs blijft het gek dat bijvoorbeeld Major Lazer, die met Lean On dé hit van 2015 hadden, niet verder komen dan plek 44. En dat namen waar veel mensen nog nooit van gehoord hebben ondertussen wél de top 30 halen.

Tot slot blijft het appels met peren vergelijken. Een Skrillex maakt totaal andere muziek dan een Armin van Buuren. Ook dat blijft bij veel mensen een punt van kritiek. Je gaat Coldplay tenslotte ook niet vergelijken met Red Hot Chili Peppers.

Wat je ook van de lijst vindt, dat Martin Garrix dit jaar terecht nummer 1 is staat als een paal boven water. Daar is eigenlijk iedereen het over eens. Maar wat die lijst nou echt waard is, dat vragen steeds meer mensen zich af.

 
De top 10 2016:

1: Martin Garrix
2: Dimitri Vegas & Like Mike
3: Hardwell
4: Armin van Buuren
5: Tiësto
6: David Guetta
7: Steve Aoki
8: Oliver Heldens
9: Skrillex
10: Afrojack

Check hier de complete lijst.

, , ,