Home
  • Home
  • Jon Tarifa gaat als een trein!

Jon Tarifa gaat als een trein!

13 oktober 2016 Muzieknieuws


Jon Tarifa gaat als een trein! Twee weken geleden was Jons nieuwe single nog Radio 501 Plaat voor je Hoofd, en nu is er een filmpje opgedoken waarin dat nummer wordt gebruikt. Deze is ondertussen al 15 miljoen keer bekeken. Alsof dat nog niet genoeg is wil de halve Nederlandse pers hem in de uitzending, en heeft de dochter van Barack Obama het filmpje gedeeld op Facebook. Wait whut? Ja. Obama ja. Je weet wel, die leider van Amerika. Heb je vast ooit weleens gezien op tv. Vanavond zit de zanger bij RTL Late Night. Een goed moment om je even bij te praten, voor als dit je allemaal wat te snel gaat.

Ok. Jon Tarifa dus. We kwamen de beste man voor het eerst tegen op de Hoornse Stadsfeesten, afgelopen zomer. Zonder lang te twijfelen riepen we hem gelijk dat weekend uit tot Plaat voor je Hoofd. Eind vorige maand verscheen ‘Don’t Go’, waarmee de Haagse zanger een tweede megahit op zijn naam mocht zetten. En toen ging het ineens wel heel erg snel.

Lees ook: Jon Tarifa en zijn viral: “ik kan het nog steeds niet geloven”
Briljant idee

Tarifa riep zijn fans op zelf een videoclip te bedenken bij het nummer. Een videobedrijf uit Albanië, het geboorteland van de zanger, reageerde op de oproep en kwam met een soort eerbetoon voor Barack Obama. Beelden van de president, gemonteerd over ‘Don’t Go’. Een briljant idee, bleek al snel. Binnen een paar dagen had de video al een paar miljoen views.

Maar het mooiste kwam daarna pas: de dochter van Obama deelde het filmpje dus op Facebook! En toen ging het snel. De halve Nederlandse pers wilde Jon heel graag in de uitzending! Sterker nog: telefoontjes uit India, Cuba, Mexico en uiteraard de VS stroomde ook binnen.

Gaat lekker dus! Vanavond schuift Jon Tarifa aan bij RTL Late Night om zijn verhaal te doen, en de single live ten gehore te brengen.

Het filmpje waar het allemaal om gaat:

Zaterdag belde Jorik met Jon om te praten over zijn viral. Check hier het fragment:


, ,