Home
  • Home
  • Sfeerverslag: EP release van Lisa & The Lumberjacks

Sfeerverslag: EP release van Lisa & The Lumberjacks

26 september 2016 Concertreview


Afgelopen donderdag werd de debuut EP ‘Vivid’ van Lisa & The Lumberjacks gereleased in Patronaat Haarlem. Wij waren erbij. Hier een sfeerverslagje van de avond!

De act 
Lisa & The Lumberjacks

Lisa & The Lumberjacks hebben al bewezen wat ze kunnen. Afgelopen jaar was één grote achtbaan voor de band. Van een debuutsingle, naar airplay op nationale radiostations, tot nu dus een EP.
Op het podium staat een grote kandelaar, met daarnaast een keyboard. Zangeres Lisa Rietveld komt op begint te spelen. Na enkele seconden stopt ze, iets met een verkeerd stekkertje. “Ze is zenuwachtig”, hoor ik iemand ergens achter me zeggen. Zou kunnen. Die zenuwen verdwijnen echter snel. Na het eerste stuk van het nummer komt ook de rest van de band op. Het is een avond vol rustige singer-songwriter liedjes, maar ook vrolijke uptempo tracks die de zaal goed los krijgen. Deze avond bewijst wederom dat we deze band zeker in de gaten moeten houden, want ze staan op het randje van doorbreken.

 
Het voorprogramma

Als voorprogramma is singer-songwriter Eline Mann uitgekozen. Een meisje met elektrische gitaar, en een verassend mooie stem. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Amy Winehouse, en vanavond wordt duidelijk waarom. De aandacht trekken van een zaal met alleen maar Lisa & The Lumberjacks fans is niet heel makkelijk. Toch deed ze dit absoluut niet slecht, met naast haar bijzonder mooie stem heel veel grappige anekdotes tussen de nummers door. Een prima opwarmer!

 
Lisa & The LumberjacksHet moment

Het meest opvallende moment van de avond vindt al na de eerste paar nummers plaats. Zangeres en frontvrouw Lisa roept iedereen op om zijn of haar telefoon even op te bergen en niks van het volgende nummer te filmen. Niet omdat dit niet online mag komen, maar omdat ze wil dat iedereen even volledig in het hier en nu is. Vervolgens stapt ze zonder microfoon het podium af, het publiek in. Wat volgt is een akoestisch, onversterkt nummer voor een muisstille zaal. Zonder twijfel hét moment van de avond.

 
De sfeerLisa & The Lumberjacks

Iedereen in de zaal lijkt elkaar te kennen, zowel publiek als crew en band. Ook niet heel gek, als je je bedenkt dat de band ook uit Haarlem komt. Een thuiswedstrijd dus.
Ik word aan het begin van de avond opgehaald door een crew lid, die trots vertelt dat ze met Lisa op het Conservatorium zit. Ook vertelt een jongen buiten dat zijn vriendin een goede vriendin is van Lisa.
De kleine zaal van Patronaat is gevuld met een mannetje of 70. Het lijkt of iedereen, al dan niet via via, wel iemand uit de band persoonlijk kent. Er heerst een positieve intieme en persoonlijke sfeer, wat wel wat heeft.
“Dit voelt heel erg als een thuiswedstrijd! Omdat er ook heel veel mensen van mijn opleiding komen, en dit is toch wel een beetje the place to be voor mij.”Lisa Rietveld in een interview met Radio 501

Een hele mooie avond dus! Hou deze gasten in de gaten, want wij zijn ervan overtuigd dat een doorbraak niet heel lang meer hoeft te duren. We roepen track 1, ‘Like A Lady’, van de EP deze week uit tot Radio 501 Plaat voor je Hoofd.

 
Jorik sprak voorafgaand aan de show met Lisa, over toekomstplannen, de kleur geel en de rol van ‘The Lumberjacks’ in Lisa’s band. Check het hier:


Beluister de volledige EP hier:


, ,