Home
  • Home
  • Psychedelische electropop uit Oxford: Glass Animals – Youth is Plaat voor je Hoofd!

Psychedelische electropop uit Oxford: Glass Animals – Youth is Plaat voor je Hoofd!

11 september 2016 Plaat Voor Je Hoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uur en in de gepresenteerde uren 1x per programmaIndie rock uit Oxford, dat is Glass Animals. Misschien ken je ze nog van ‘Gooey’. Afgelopen week werd bekend dat nieuwe single ‘Youth’ te horen is in de nieuwe voetbalgame FIFA 17. De muziekredactie van Radio 501 was het er unaniem over eens: Glass Animals heeft deze week de Plaat voor je Hoofd!

De Britse band scoorde al enige bekendheid met het debuutalbum ‘ZABA’, uit 2014. Vorige maand verscheen er een tweede album, met dezelfde mysterieuze psychedelische electropop als op de eerste plaat. Het geluid van de band wordt veel vergeleken met bijvoorbeeld namen als Alt-J.
Het geheel wordt geproduceerd door Paul Epworth, verantwoordelijk voor onder andere Adele, Bruno Mars en Florence + The Machine.
FIFA 17

Afgelopen donderdag werd bekend dat Glass Animals te horen zijn in de populaire voetbalgame FIFA 17. Deze game was een springplank voor grote namen als Imagine Dragons, Years & Years en Tiggs Da Author. Dat belooft een hoop goeds dus!
Naast onder andere Major Lazer, Beck, Kygo, Bastille, Two Door Cinema Club, Madeon en Barns Courtney is dus ook Plaat voor je Hoofd ‘Youth’ van Glass Animals te horen in de game.
Paradiso

4 november staat de band in Paradiso Amsterdam. De show is ondertussen al lang en breed uitverkocht. Wij zijn ervan overtuigd dat we de komende tijd (opnieuw) heel veel van Glass Animals gaan horen. We roepen nieuwe single ‘Youth’ in ieder geval vast uit tot nieuwe Radio 501 Plaat voor je Hoofd!

Je hoort de Radio 501 Plaat voor je Hoofd 1 keer per uur in de non-stop, en 1 keer per programma in de gepresenteerde uren.

Ook toegevoegd aan onze playlist:

Sia ft. Kendrick Lamar – The Greatest

The Black Eyed Peas ft. The World – #WHERESTHELOVE

Porter Robinson & Madeon – Shelter

Taylor Payne – The Jungle Talks

Little Comets – The Gift Of Sound

, ,