Home
  • Home
  • Oh Yeah! Backgammon is terug, en is meteen Plaat voor je Hoofd!

Oh Yeah! Backgammon is terug, en is meteen Plaat voor je Hoofd!

21 augustus 2016 Plaat Voor Je Hoofd


Oh Yeah! Eindelijk nieuwe muziek van Backgammon! Nieuwe single ‘Oh Yeah’ komt morgen pas officieel uit, maar schopt het vandaag al tot Plaat voor je Hoofd.

Backgammon is een van de vele talentvolle jonge bandjes op de Herman Brood Academie. In 2014 verscheen de EP ‘ATbrIxbYQ Walk Back Home’, met daarop ‘Morning Glow’. De eerste Plaat voor je Hoofd voor de jongens. Daarna werd het even stil, maar toen ze vorig jaar tweede werden bij de Grote Prijs van Nederland ging het hard! In april verscheen ‘Gun In The Yard’, hun vorige single. Deze kreeg airplay op Radio 501. Jorik riep ‘m zelfs uit tot Super Vet Gave Top Plaat in zijn programma.

Morgen komt ‘Oh Yeah!’, de volgende single van Backgammon uit. Voor deze single dook de band wederom de studio in met producer Martijn Groeneveld. Verantwoordelijk voor muziek van onder andere John Coffey en Dotan.
Backgammon is de laatste tijd wat meer de rockkant opgegaan. Dit kwam al naar voren bij de vorige single, maar horen we ook terug in ‘Oh Yeah!’. Dit nieuwe geluid komt natuurlijk ook terug op het album. Als we Thijs van der Meulen, zanger van de band, mogen geloven.
“We zijn allemaal wat volwassener geworden. En lekker rocken is toch wel iets wat wij erg leuk vinden!” – Thijs van der Meulen, zanger/gitarist van Backgammon

Album

In september komt kant A van het debuutalbum uit. De band brengt hun eerste plaat namelijk uit op vinyl, en splits kant A en B op in twee losse albums. Album 1 krijgt geheel toepasselijk de titel ‘Side A’, en zal alleen digitaal te verkrijgen zijn. Later komt ook ‘Side B’ uit, en verschijnt het geheel op vinyl.

In februari speelde Backgammon de single al op de Grote Prijs van Nederland, waar ze een tweede plek bemachtigde.


Jorik had Thijs van der Meulen, zanger en gitarist van Backgammon, aan de telefoon om te praten over de nieuwe single en het aanstaande album. Luister het hier terug:

, ,