Home
  • Home
  • Eleonor CoCo – Suburban Nightmare is Radio501 Plaat voor je Hoofd!

Eleonor CoCo – Suburban Nightmare is Radio501 Plaat voor je Hoofd!

26 juni 2016 Plaat Voor Je Hoofd PlaatVoorJeHoofd


De Radio501 Plaat voor je Hoofd (PVJH) hoor je in de Non-Stop programmering ieder uur en in de gepresenteerde uren 1x per programmaEleonor Coco - Suburban Nightmare-400Eleonor leerde spelen op ‘Frank’, een valse gitaar uit 1908. Ze had Frank geërfd van haar Uruguayaanse opa Angel, een virtuoos tangomuzikant. Eleonor heeft haar opa nooit ontmoet, want haar moeder moest toen zij 15 was vluchten uit Uruguay, waar toen een dictator aan de macht was. Een paar jaar later kwam haar moeder in Nederland terecht, waar Eleonor het levenslicht zag; een druk, creatief en eigenwijs meisje, met Amsterdamse bravoure en de passie van een latina.

Op de middelbare school noemde Eleonor zich ‘Coco’, de naam die ze het liefst had willen hebben. Haar muziekleraar vroeg haar wat ze wilde doen. Dat wist ze wel: gitaar leren spelen! Ze viste ‘Frank’, uit zijn koffer en speelde drie maanden lang elke dag, tot bloedens toe soms.

 

Ze schreef haar eerste liedje: “Petals”. Dat moesten mensen horen, dus stoer klom ze bij het open podium van haar school de buhne op. Een klein meisje met een gitaar, een mooie stem en een grote bek. Opeens was ze populair op school, en wisten mensen wie ze was. Dat smaakte naar meer. Ze wilde verder met muziek en kocht een semi-akoestische jazzgitaar die ze ‘Costello’ noemde.

Soms is ze Eleonor, soms is ze Coco. Haar liedjes gaan over de liefde, relaties, de omslachtigheid, aantrekken en afstoten en alles wat erbij komt kijken. Zelf zegt ze daarover: “Ik probeer zo min mogelijk nummers over mezelf als persoon te maken, omdat ik nog niet zeker ben wat of wie ik precies ben.
 Coco, Eleonor of geen van beide. 
Coco representeert al het gekke en grappige van mijn persoonlijkheid. Eleonor representeert mijn woede en passie om verder te komen. Soms strijden die twee met elkaar. 
Het is zwart of wit.”

Eleonor Coco_400Op school werd Eleonor -alias Coco- gekoppeld aan jongens die ook muziek maakten en waren ze een band. De eerste uitdaging was de Kunstbende, waarvan ze meteen de voorronde wonnen. Op 29 juni 2013 won Eleonor Coco de grote finale van de Kunstbende.

Samen met Stargate music gaat ze nu onderzoeken waar ze naartoe gaat de komende tijd. Want wat het ook wordt: Zwart of wit, Eleonor of Coco; het wordt hoe dan ook muziek. Opa Angel zou vast ontzettend trots geweest zijn.

Bron: Eleonor Coco Facebook
“Ik begin te accepteren wie ik ben: een fucking weirdo. Ik ben er bijna trots op.” – Eleonor Coco

Stargate Music proudly presents: Eleonor Coco – Suburban Nightmare

10 juni kwam de nieuwe single van Eleonor Coco uit. Een single over keuzes maken en de angst om terecht te komen in een burgerlijk leven. Toen haar vrienden gingen studeren, sloeg Eleonor Coco een onzeker pad in: ze koos voor haar muziek. Een spannend besluit met grote gevolgen! In Suburban Nightmare zingt ze ‘take this pill, take this drink’, iets dat ze vaak nodig heeft om haar zenuwen de baas te blijven voor optredens. 

“Ik dacht als muziek mijn leven is dan moet ik ook leven ín mijn muziek” – Eleonor Coco

Bron: Stargate Music


Eleonore Coco Stargate Music Homepage


, ,