Home
  • Home
  • Barrelhouse in Blues on Sunday – 12 juni 2016

Barrelhouse in Blues on Sunday – 12 juni 2016

12 mei 2016 Blues on Sunday Evenement


Zeldzame klasse van absoluut de beste bluesband van de Benelux!Barrelhouse VoorverkoopOp 12 juni 2016 sluit Barrelhouse het 2de seizoen van ‘Radio501 Blues on Sunday Live’ af met een geweldig optreden dat ook voor een groot deel in het teken zal staan van hun nieuwe CD ‘Almost There’.

 
Op woensdag 11 mei  is de voorverkoop gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar in Café In De Vredehof, Vredehofstraat 5 in Hoorn.

 
Barrelhouse

In 2016 bestaat  Barrelhouse 42 jaar, maar wat het helemaal bijzonder maakt:  de bezetting is sinds 1974 ongewijzigd.
Na ruim 40 jaar van clubshows, festivals als North Sea Jazz, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Tallinn etc, twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s bij BB King in Frankfurt, heeft deze absolute top blues band nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974.

Barrelhouse: Tineke SchoemakerBarrelhouse is zich in de loop der jaren continu blijven ontwikkelen. Veel verschillende invloeden zijn er in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van de band is hetzelfde gebleven: bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend in de up-tempo nummers.
En deze keer treedt Barrelhouse op in Blues on Sunday, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende bluesstem van Nederland.
Op ruim vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten.

In september 2016 zal het nieuwe album verschijnen: “Almost There”, dat nu al geldt als één van de meest persoonlijke documenten die de band ooit maakte.
Niet alleen is Barrelhouse erg actief in de studio, ook heeft de band de afgelopen jaren veel getoerd en een zeer imposante live-reputatie opgebouwd.
In 2012 werd Barrelhouse opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame wat nogmaals aangeeft hoezeer deze band, net als bijvoorbeeld Cuby & the Blizzards en Brainbox, een waar instituut is in de Nederlandse blues scene..
Barrelhouse is:
Tineke Schoemaker – zang;
Johnny LaPorte –  gitaar;
Han van Dam – piano;
Guus LaPorte -gitaar;
Bob Dros – drums;
Jan Willem Sligting – bas en accordeon.

 
Barrelhouse Official Facebook page

Barrelhouse Official Homepage

 

Barrelhouse

vlnr: Johnny Laporte, Guus Laporte, Bob Dros, Jan Willem Slichting, Tineke Schoemaker, Han van Dam


Entree: € 6,00 per persoon (Donateurs van Radio501 € 5,00)
Locatie: Bluescafé in de Vredehof, Vredehofstraat 5 te Hoorn.
We starten om 16:00u en de deur is open om 15:00u.

Meer info: Blues on Sunday Facebook event page

, ,