On Air
Non-Stop 03 Radio501 Muziek
Home

Jorik Simonides

Host: Gewoon Jorik + Bas & Jorik


Jorik Simonides


Elke zaterdag- en zondagavond presenteert Jorik Simonides tussen 18:00 en 20:00 het programma ‘Gewoon Jorik’ op Radio 501. Met nieuwe muziek, concert- en muzieknieuws en vaste items als het Album v/d Maand, Gewoon Social en Gewoon Jorik testservice maakt hij jouw avond tot een feestje! Gewoon Jorik, de weekendshow van Radio 501, elke zaterdag en zondag tussen 18:00 – 20:00 op Radio 501!

Jorik is jouw weekendkracht op Radio 501. Jorik? Wie? Jorik. Gewoon Jorik. Jorik is muziek, concerten en altijd heel veel aandacht voor de luisteraar. Niets meer, niets minder. Gewoon Jorik.
Wat ben je aan het doen? Nog plannen voor vanavond? Laat het weten! Vindt ‘ie leuk namelijk. Jouw inbreng in de show, vormt samen met de nieuwste muziek de rode draad in Gewoon Jorik. Muziek vormt sowieso altijd de basis. Muziek- en concertnieuws, requestjes van jou als luisteraar, en altijd maar die vraag “of je de nieuwe van … al gehoord hebt”.
Dit is dus zo ongeveer wat je van Jorik kunt verwachten! Of hij deze prachtige omschrijving een beetje waarmaakt, check je elke zaterdag- en zondagavond tussen 18:00 en 20:00.
BEKNOPTE LEVENSLOOP

Op een koude herfstdag in 2000 zag Jorik het levenslicht in Hoorn, waar hij nog altijd woont. Vrienden en familie lastigvallen met de vraag “of ze de nieuwe van…” al hebben gehoord is iets wat al heel lang in Joriks leven speelt, en toen iedereen daar langzamerhand toch echt gek van werd was er nog maar een uitkomst: radio! Eind 2012 richtte Jorik met wat vrienden het internetradiostation ‘XFM’ op. Na 2 jaar vol hoogtepunten trok het station in februari 2014 letterlijk de stekker eruit. Na een tijdje zonder radio kreeg Jorik in augustus 2014 de kans om een jongerenprogramma te maken op de woensdagmiddag. Hier, op Radio 501. Weer een half jaar later schuift Jorik door naar de zaterdagavond en Gewoon Jorik was geboren! Daar kwam een zondagavond en een Gewoon Jorik podcast bij. In februari 2016 verdween de podcast, en werd de zaterdag ingeruild voor de maandagavond. Jorik kreeg toch heimwee naar de magie van weekendradio, en ging weer terug naar de zaterdag. Daar is tot op de dag van vandaag niks aan veranderd! 
BIJ RADIO 501

“Maak ik 2x per week mijn radioprogramma en val ik geregeld in voor een afwezige jock!”
BUITEN RADIO 501

“Hobbel ik wat rond op het Oscar Romero in Hoorn en doe ik aan rugby. Ik schrijf vrij veel. Ook ben ik weleens te bewonderen achter de draaitafels!”
WAT HEB JE MET WELKE MUZIEK?

”Ik vind bijna alles leuk en ik sta open voor alles, ik kan dus niet echt een bepaald genre of artiest noemen bij deze vraag. Er wordt gewoon veel te veel goede muziek gemaakt!”
TOP 5 ALBUMS

“Oei, dat is een hele moeilijke! Zoals ik bij de vorige vraag al zij, wordt er veel te veel goede muziek gemaakt, dus waarschijnlijk is deze top 5 over een uurtje al compleet veranderd, maar dit is de top 5 die me nu te binnen schiet:

1: Madeon – Adventure “Het debuutalbum van de Franse DJ Madeon. Dit album heeft gewoon alles: van een stevige houseplaat naar juist iets met meer een deephouse randje, het staat er allemaal op. En dat dan ook nog eens met samenwerkingen waar je u tegen zegt! Als klap op de vuurpijl is dit complete album ook nog eens perfect in elkaar te mixen. Ook een leuk detail: er zitten cryptische boodschappen verstopt in het album. Lang verhaal. Tot op de dag van vandaag is dit mysterie nog door niemand opgelost!”

2: Bastille – Bad Blood “Wederom een debuutalbum, dit keer van de Britse band Bastille, wat ik nog altijd een van de beste bands ooit vind. Dit album is gewoon altijd leuk. Met hits als Pompeii en Things We Lost in the Fire en wat minder bekende tracks als bijvoorbeeld Icarus. Ik vind het allemaal te gek!”

3: De Jeugd van Tegenwoordig – De Lachende Derde “In een woord: geniaal! Gewoon wat we van De Jeugd gewend zijn: teksten die eigenlijk nergens op slaan, maar toch goede muziek. Helaas scoorde op dit album eigenlijk alleen Sterrenstof goed. Dat is jammer, want tracks als bijvoorbeeld Elektrotechnique, Aldiedingen en Hengel at a Bitch zijn naar mijn mening veel leuker!”

4: Imagine Dragons – Smoke + Mirrors “De voorganger van dit album, het debuutalbum van de Amerikaanse band, scoorde hoog met hits als On Top Of The World, Radioactive en Demons. Dit leverde hoge verwachtingen op voor het tweede album, maar die zijn naar mijn mening volledig waar gemaakt! Naast Bastille, die een nummer 2 plek scoort in dit lijstje, behoort ook deze band tot mijn lijstje van favorieten bands en met tracks I Bet My Life en Shots krijgt dit album de vierde plek in dit lijstje.”

5: Years & Years – Communion “Het derde debuutalbum in dit lijstje, dit keer van de Britse band Years & Years. Voor een beetje Years & Years fan als ik duurde het wachten op dit album veel en veel te lang, de band ontstond namelijk al in 2010 maar pas in 2015 verscheen dit lang verwachte debuutalbum. In 2015 brak de band door met de hit King, ook gingen ze lekker samen met The Magician waarmee ze Sunlight maakte. Met tracks als King, Desire, Shine, Ties en Take Shelter krijgt de band een vijfde plek in dit lijstje!”

Gewoon Jorik vind je online! Via onder andere:

radio501.nl/GewoonJorik
facebook.com/GewoonJorik
twitter.com/GewoonJorik
instagram.com/gewoonjorik501
mixcloud.com/JorikSimonides

Jorik Simonides,