On Air
Non-Stop 03 Radio501 Muziek
Home

Bas Meester


Elke vrijdagavond tussen 22:00 en 00:00 is het raak: weekend in haar puurste vorm, met Bas Meester en Jorik Simonides!

De laatste uurtjes onderweg naar huis, voor het slapen gaan, voor of na een avond stappen. Wat je ook van plan bent: Bas en Jorik gaan met je mee, en begeleiden de laatste uurtjes van de eerste dag van je weekend! Dit doen ze onder andere met gasten, het weekend weerbericht en de weekendklapper, maar vooral met een aaneenschakeling van ongeplande dingen. Want Bas & Jorik ontstaat. Elke week is anders, en de avond gaat bepalen hoe de show verloopt. Alles mag op vrijdag!

De helft van Bas & Jorik is Bas Meester. Bas startte zijn radiocarrière bij XFM, een ander radiostation. Toen dat stopte hoorde je hem af en toe nog wel eens op Radio 501. Pas sinds november 2016 maakt hij weer elke week een programma. Bas & Jorik!

BEKNOPTE LEVENSLOOP

Op een mooie dag in juni 2001 ziet Bas het levenslicht. Als hij een jaar of 10 is ontmoet hij Jorik. Een leeftijdsgenootje die het liefst iedereen meetrekt in zijn aparte hobby: radio. Bas raakt betrokken bij het radiostation XFM, waar hij elke week een programma presenteert. Toen dat in 2014 stopte viel er een klein gat voor Bas, wat betreft radio. Af en toe schoof hij nog wel eens aan bij zijn vriendje Jorik, maar daar bleef het wel bij. Sinds november 2016 is hij echter weer wekelijks betrokken met radio maken: hij presenteert elke vrijdagavond het programma Bas & Jorik. Verder valt hij wel eens in voor een afwezige jock.

BIJ RADIO 501

Bij Radio 501 presenteer ik het programma ‘Bas & Jorik’ op de vrijdagavond. Verder val ik soms in voor afwezige dj’s, en hoor je me regelmatig op speciale evenementen en dagen waar Radio 501 verslag van doet.

BUITEN RADIO 501

Buiten Radio 501 ga ik naar school, het Werenfridus in Hoorn. Naast school ben ik heel veel bezig met atletiek ik train 5 keer in de week om mijn doelen te behalen op vooral de loop- en hondenorderdelen. Voor de rest ben ik natuurlijk ook vaak bezig met muziek!

WAT HEB JE MET WELKE MUZIEK?

Qua richting van muziek baken ik mijn voorkeur zo min mogelijk af naar een soort. Ik vind het vooral leuk als verschillende muzieksoorten bij elkaar komen. Dat maakt mijn muzieksmaak dus zeer divers. Door mijn familie ben ik met veel muziek grootgebracht als bijvoorbeeld de Bee gees. Ik kreeg wel eens muziekgeschiedenis van mijn moeder, die dan wat vertelde over artiesten als Stevie wonder of over het disco tijdperk. Daarna kwam ik zelf meer in aanraking met de dance muziek die ik toch ook wel erg gaaf vind. Op dit moment ben ik erg fan van de artiesten als the Weeknd.

TOP 5 ALBUMS

Die sla ik even over! Er wordt bizar veel goede muziek gemaakt, dus die top 5 zal dan elke week veranderen. Bovendien kan ik sowieso niet echt één compleet album noemen wat ik tof vind.

Bas Meester,