On Air
Non-Stop 11 Radio501 Muziek
Home
  • Home
  • Van treitervlogger tot hitmachine: rapper Boef

Van treitervlogger tot hitmachine: rapper Boef

25 maart 2017 Nieuwe Muziek


Boef: of je nou fan bent of niet, afgelopen weken kon je niet om hem heen. Een halfjaar geleden stond de rapper bekend als treitervlogger, nu breekt hij alle records met zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’. En hij heeft zijn leven gebeterd.

Een aantal maanden geleden kwam Boef nog vooral in het nieuws als ‘treitervlogger’. Zo verscheen er een video waarin hij een agent kleineert en provoceert, en werd hij opgepakt wegens opruiing. Dat was de Boef van toen. De Boef van nu breekt alle records met zijn net verschenen debuutalbum ‘Slaaptekort’. Alle 16 tracks domineren in de top 25 van de single top 100, inclusief een nummer 1 positie voor zijn nieuwe single ‘Habiba’. Om nog maar te zwijgen over Spotify, waar dit natuurlijk helemaal leeft. Met deze prestatie wint hij het zelfs van Ed Sheeran, die ook een aantal mooie cijfers wist neer te zetten met zijn nieuwe album.

Al deze populariteit, met name onder jongeren, draagt natuurlijk ook een kleine voorbeeldfunctie. Maar hij heeft zijn leven gebeterd:Wat je ook van Boef vindt, dat deze muziek nu leeft valt niet te ontkennen. Daarom gaan wij het ook maar proberen: ‘Habiba’ ga je vaker horen op Radio 501.


, ,